veganske rosmarinbakte grønnsaker oppskrift

Rosmarinbakte rotgrønnsaker

Bakte grønnsaker er best! Dette er en nydelig variant med poteter, pastinakker og gulrot. 

Jeg er så vanvittig glad i rotgrønnsaker. Alle sammen egentlig, de smaker godt, er fulle av god næring og for meg som bor på Jæren så er det nesten bare å gå rett ut i hagen og røske de opp. Nesten.

Her har jeg brukt tre favoritter – poteter, pastinakker og gulrøtter – og bakt de sammen med masse rosmarin og littegrann hvitløk. Dette setter en supergod smak på det hele, og dette er rett og slett en fest av en tilbehørsrett.

Rosmarinbakte grønnsaker2

Ingredienser til fire porsjoner:

  • Salt
  • 1 kg poteter
  • 500 g pastinakker
  • 500 g gulrøtter
  • 2 kinesisk hvitløk
  • Noen kvaster frisk rosmarin
  • Pepper
  • Olivenolje

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form.

Kok opp godt med vann med 1 ss salt i en relativt stor gryte. Skrell poteter, pastinakker og gulrøtter og skjær de i lange staver. Kok først potetene og gulrøttene i vannet, cirka 6 minutter. Fisk de ut og legg i den ildfaste formen. Kok deretter pastinakkene, de trenger bare 3-4 minutter. Fisk de ut og legg de sammen med resten i formen. Prøv å få alt i ett lag. Skjær skallet av hvitløkene og ha de i, grovhakk rosmarin og ha over. Ha på pepper og eventuelt litt mer salt, og hell godt med olivenolje på toppen. Vend forsiktig på grønnsakene slik at alt dekkes av olje, rosmarin, salt og pepper.

Bak i cirka 45 minutter – til grønnsakene begynner å få gylne prikker. Server rykende varmt. 

Rosmarinbakte grønnsaker1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR FINNER DU HER. 

yngve

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *