vegansk urtehummus hjemmelaget oppskrift

Urtehummus

Supergod, kremet og veldig proteinrik dipp som passer til alt fra brødskiven og knekkebrødet til falafel og veggisburger. 

Hummus er noe av det beste som finnes, og jeg har en del ulike varianter her på bloggen. Basen er nesten alltid kokte kikerter, som kjøres til puré sammen med ulike smaker. Min vanligste variant er med tahini, hvitløk og sitronsaft, men jeg synes det er veldig gøy å eksperimentere med ulike smaker. Dagens variant er en som smaker fra land litt mer vest – og passer ekstra godt med fransk og italiensk mat. Kanskje focaccia med denne her til kvelds i morgen?

For å få den fløyelsmyke konsistensen er hemmeligheten å la foodprocessoren gå lenge, og gjerne spe med litt ekstra vann. Hummus tykner noe når det får stå kaldt, så ikke vær redd om den blir noe flytende. Koker du kikertene selv kan du ha litt natron i kokevannet, da blir de ekstra myke og medgjørlige.

Urtehummus2

Ingredienser: 

  • 1 boks hermetiske kikerter eller 2 dl tørka som du vanner ut og koker
  • 2 ss nøtter eller kjerner
  • Et par kvaster urter, gjerne en kombinasjon av rosmarin, timian, persille og basilikum (2 eller flere sorter)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitron
  • Litt vann
  • Salt og pepper
  • Litt olivenolje

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Bruker du hermetiske er det bare å helle av laken og skylle de i litt kaldt vann. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst 8 timer for deretter å kokes møre (cirka én time). Har du i litt natron går det fortere å koke de.

Rist nøttene eller kjernene raskt i en tørr stekepanne på høy varme. Ha de deretter i en foodprocessor. Grovhakk urter og hvitløk og ha i. Press i sitronsaften og kjør det hele til du har en jevn pesto. Ha i litt vann slik at den blir flytende.
.
Ha kikertene i, og kjør til du har en helt jevn puré. Spe gjerne med litt ekstra vann. Smak til med salt og pepper til slutt.

Bruk baksiden av en spiseskje og anrett hummusen på en liten tallerken. Hell over litt olivenolje og servér.

Urtehummus1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ HUMMUS FINNER DU HER. 

yngve

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *