veganske matpakker oppskriftskombi

Veganuar: Matpakkemat

Hva i alle dager har veganere i matpakka?

Veganuar er godt i gang, og i morgen er første arbeids- og skoledag for mange. Har du spist vegansk en stund du kanskje lyst på ny matpakkeinspirasjon, og er du ny i veganverden nå i januar så trenger du kanskje ekstra hjelp til nye lunsjrutiner.  Her er mine beste tips til pålegg og typisk lunsjmat. Mye kan lages opp og fryses i porsjoner, og tas opp kvelden før du skal på jobb/skole.

Vegansk pålegg

Har du lyst å spise akkurat det samme som tidligere – bare i vegansk versjon – så er det bare å gå i godt assorterte dagligvarebutikker, økologiske butikker og helsekostbutikker. Her finner du vegansk margarin (se f.eks etter Berit Nordstrand, Nutana og Alpro), vegansk kremost (f.eks Tofutti) og vegansk gulost (Violife, Wilmersburger og Tofutti). I allergiseksjonen i dagligvarebutikkene finnes det gjerne ulike posteier laget av planter, og i helsekost- og økologiske butikker kan du finne vegansk “kjøttpålegg”. En annen sikker vinner er nøttesmør. Alle dagligvarebutikker har av peanøtter, og flere og flere har av mandler, cashewnøtter og andre nøtter.

Det finnes også masse pålegg du kan lage selv. Det er ofte rimeligere og bedre, og en fin måte å utforske vegansk matlaging på.

Her er noen av mine favoritter:

Hjemmelaget “Nutella”

Soppostei

Solsikkepålegg

Tapenade med paprika

Gresskarsmør (videooppskrift)

vegansk gresskarkjernesmør oppskrift
GRESSKARSMØR: Lettvint smørepålegg.

Wraps og bakst

Wraps er aldeles supre i matpakken, enten om du skal på skole, jobb eller ut på tur. De kan brettes sammen om de skal pakkes ned, eller skjæres i skiver og settes på tallerken. Godt blir det uansett! Pizzasnurrer kan fylles med såmangt, og hvitløkssnurrer er også supert i matpakken. Når det kommer til disse to pleier jeg å lage dobbel porsjon og fryser ned i dagsrasjoner, så er det bare å ta de ut av fryseren dagen før de skal spises.

Lunsjwraps

Wraps med avokado og bønner

Wraps med spinat og soltørka tomat

Pakker med spicy potetfyll

Muffins med grønnsaker

Pizzasnurrer

Lettvinte hvitløssnurrer (videooppskrift)

Grove hvitløkssnurrer

veganske hvitløkssnurrer oppskrift

På termos og i flaske

Smoothies er supre i farta, og selv om det kanskje ikke helt er sesong for kald drikke til lunsj, så er det ofte både lettvint og smakfullt. Liker du det bedre varmt så kan de aller fleste jevne supper (der hele suppen har samme konsistens altså) utmerket serveres fra termos. Lager du de noen timer før de skal spises så holder gode termoser utmerket på varmen, eventuelt kan du varme de opp i mikrobølgeovn om det er tilgjengelig på skole eller jobb.

Grønn smoothie

Mandel- og banansmoothie

Jordbærsmoothie

Gulrotsuppe på termos

vegansk gulrotsuppe på termos oppskriftbanana

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *