veganske soppruller oppskrift

Soppruller

Sprø butterdeig med nydelig soppfyll – supert til festmiddagen. 

Soppruller3

Ingredienser:

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 selleristang
  • 400 g aromasopp
  • 3 ss olje til steking
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl rødvin
  • Salt og pepper
  • 1 kvast bladpersille
  • 1 kvast timian
  • Ca 1 dl brødsmuler
  • 1 pakke butterdeig
  • Vann til pensling
  • 2 ss sesamfrø

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Grovhakk selleristangen. Skjær soppen i terninger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og ha først i løk, etter et minutt tilsetter du hvitløk, selleri og sopp. Stek i 3-4 minutter, til soppen begynner å bli gyllen. Tilsett sennep, soyasaus, vin, salt og pepper, skru ned varmen og la det stå og putre i 5 minutter.

soppruller1

Ha massen over i en bolle. Finhakk persille og timian og ha i, ha også i brødsmulene og rør alt godt sammen.

Del butterdeigplatene i to, slik at du får cirka to kvadrater av hver plate. Kjevle disse litt ut. Fordel soppblandingen på platene – legg den i en liten haug i en lang stripe på midten av hver plate (tenk at den skal se ut som en pølse som skal pakkes inn). Er det mye væske i soppblandingen så trenger du ikke bruke denne (men spar den gjerne og bruk i saus). Press blandingen litt sammen med baksiden av en skje.

Pensle langs kanten og løft den ene delen av butterdeigen over fyllet og press den sammen med den andre delen. Press kantene godt sammen med en gaffel. Gjenta med alle platene.

Fordel de utover på stekebrettet, pensle med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek i ovnen i 25-30 minutter.

Soppruller2

Servér varme, gjerne sammen med ovnsbakte poteter og rosenkål

Soppruller4

FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *