veganske greske poteter oppksrift

Greske poteter

Supernydelige poteter til fest! Myke inni, sprø utenpå, og med masse god smak av sitron, hvitløk og urter. 

Jeg er vanvittig svak for poteter slik de blir servert på greske restauranter. Kan egentlig bare spise det på slike plasser, det er jo alltid så godt! Disse her tar det halvannen time å lage, men jeg synes det er verdt innsatsen (pluss mesteparten av tiden er det ovnen, og ikke du, som gjør jobben).

De er gode til festmiddagen, men sammen med en hjemmelaga aioli kan du også servere de som tapas eller bare litt ekstra god snacks på lørdagskvelden.

Scroll ned for videooppskrift.

Greske poteter2

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss tørka oregano (eller et par kvaster frisk)
  • 1 ts salt
  • 400 g poteter
  • Frisk rosmarin og/eller oregano, eventuelt timian

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Ha olivenoljen i en bolle. Press i sitronsaften, riv i hvitløken og rør inn oregano og salt. Bruker du frisk oregano er det fint om du finhakker den først.

Skrell potetene og skjær i litt store biter. 3-4 biter per potet (normalstørrelse) er greit. Ha i bollen med oljeblandingen og vend sammen slik at alle potetbitene dekkes.

Ha over i formen, dekk til med aluminiumsfolie og bak i cirka én time. Fjern folien, skru opp varmen til 225 grader og stek i cirka 20 minutter til.

Finhakk rosmarin og oregano og ha over til slutt, servér rykende varmt.

Ps. Jeg er semifinalist i “Årets matblogg”-kategorien hos Vixen blog awards. Blir veldig glad om du vil klikke deg inn og stemme på meg her!

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Jeg kan leve lenge på gode poteter og en flaske rødvin.

    1. Mari Hult

      Haha helt enig 😀

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *