vegansk ritzkonfekt oppskrift

Ritzkonfekt

Så lett at det nesten er juks, med Ritz-kjeks, sjokolade og peanøtter. 

“Kjempegode Snickers”, sa Calle da han smakte disse, og selv om jeg prøvde å lage noe annet så måtte jeg ta det som et kompliment.  Dette er oppskriften for deg som gjerne har det travelt når det skal bakes, her bruker vi ferdigkjøpte kjeks i bunnen og lar sjokoladen smelte rett på kaken.

Men altså – disse er skikkelig gode, og de egner seg også veldig fint til å gi i gave.

ritzkonfekt6

Ingredienser: 

  • 100 g vegansk margarin
  • 100 g sukker
  • Cirka 20 Ritz-kjeks eller andre salte kjeks
  • 100 g melkefri sjokolade
  • 2 ss peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

Smelt margarin og sukker sammen i en liten gryte.

Fordel kjeksen utover formen.

ritzkonfekt1

Hell sukkerblandingen over.

ritzkonfekt2

Sett i ovnen og bak i 10-12 minutter, til du ser sukkeret begynner å stivne på toppen.

ritzkonfekt3

Grovhakk sjokoladen og nøttene i mellomtiden.

Med en gang du har formen ut av ovnen har du sjokoladen over.

ritzkonfekt4

I løpet av noen minutter vil den smelte, ha da peanøttene på.

ritzkonfekt5

Avkjøl og skjær eller bryt i biter før servering. Oppbevares fint kaldt i lukket boks.

ritzkonfekt7

FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK JUL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Hildegunn

    Stemmer det at det skal være 100 g smør og 100 g sukker? Det virker som veldig mye smør ..?

    1. Mari Hult

      Stemmer det. Sammen med kjeksene så blir de til en slags “kakebunn”, og det er margarin som limer det hele sammen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *