

Ritzkonfekt
Så lett at det nesten er juks, med Ritz-kjeks, sjokolade og peanøtter.
“Kjempegode Snickers”, sa Calle da han smakte disse, og selv om jeg prøvde å lage noe annet så måtte jeg ta det som et kompliment. Dette er oppskriften for deg som gjerne har det travelt når det skal bakes, her bruker vi ferdigkjøpte kjeks i bunnen og lar sjokoladen smelte rett på kaken.
Men altså – disse er skikkelig gode, og de egner seg også veldig fint til å gi i gave.

Ingredienser:
- 100 g vegansk margarin
- 100 g sukker
- Cirka 20 Ritz-kjeks eller andre salte kjeks
- 100 g melkefri sjokolade
- 2 ss peanøtter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.
Smelt margarin og sukker sammen i en liten gryte.
Fordel kjeksen utover formen.

Hell sukkerblandingen over.

Sett i ovnen og bak i 10-12 minutter, til du ser sukkeret begynner å stivne på toppen.

Grovhakk sjokoladen og nøttene i mellomtiden.
Med en gang du har formen ut av ovnen har du sjokoladen over.

I løpet av noen minutter vil den smelte, ha da peanøttene på.

Avkjøl og skjær eller bryt i biter før servering. Oppbevares fint kaldt i lukket boks.

Stemmer det at det skal være 100 g smør og 100 g sukker? Det virker som veldig mye smør ..?
Stemmer det. Sammen med kjeksene så blir de til en slags “kakebunn”, og det er margarin som limer det hele sammen.