

Gavetips: Hjemmelaget mac’n’cheese-mix
Fordi spiselige gaver smaker best!
Har du noen kamerater som er veldig glad i maten du lager, men kanskje ikke vet helt hvordan de skal lage den selv?
Da er spiselige gaver løsningen!
Denne her har jeg laget til en av mine aller, aller, aller kjæreste venner, og siden jeg vet han ikke leser bloggen kan jeg røpe oppskriften her før jul. For å holde ham anonym, la oss kalle ham Andreas. Andreas er verdens beste. Han stiller alltid opp. Er alltid positiv. Vil alltid hjelpe om han kan, og hvis han ikke kan så skal det ikke stå på innsatsen likevel. Han bruker lett frikveldene sine på å være hjelpelærer for skoleelever som gruer seg til matteekstramen, og når venninnen skal lage kokebok så blir han med på matlagingen selv om det er første gang.
Jo, jeg er veldig glad i Andreas. Og om noen andre tenker på å klage på ham eller kokkekunnskapene hans så kan de bare glemme det. Det forbeholder jeg meg selv.
Denne her har jeg laget for å gjøre kokkeleringen litt lettere for ham. Det er en “mac’n’cheese”-miks, et stort glass med pulver rett og slett, der du rører ut pulveret med litt melk, og tilsetter kokt pasta og eventuelt grønnsaker. Middag på 15 minutter, og godt hver eneste gang!

Ingredienser til ett stort glass:
- 5 dl urista og usalta cashewnøtter
- 4 dl næringsgjær
- 1,5 dl tapioka- eller maisstivelse
- 3 ss hvitløkspulver
- 3 ss løkpulver
- 1 ss salt
- 1 ss paprikapulverr
- 2 ts røkt paprikapulver
- 1 ts pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chilipulver
Framgangsmåte:
Ha nøttene i en foodprocessor og kjør til de er pulveriserte. Ha de over i en bolle og tilsett resten av ingrediensene. Rør alt godt sammen og ha over i et lukket glass.

For å tilberede retten så trenger du følgende framgangsmåte:
- Kok opp 2 dl makaroni eller annen pasta. Sil av vannet.
- 1 dl blanding vispes sammen med 2 dl usøtet soyamelk (evt annen plantemelk, helst ikke kokos).
- Kok opp blandingen under omrøring. Når den tykner skruer du ned varmen og har i pastaen.
- Ferdig!
- Tilsett gjerne dampa eller stekte grønnsaker om ønskelig.

Går det an å lage denne uten cashewnøttene? Er allergisk :/
Jepp, bruk pinjekjerner istedenfor!