vegansk rosekål juletilbehør oppskrift

Rosenkål med tranebær og hasselnøtter

Rosenkål anno 2016 smaker av balsamicoeddik, hvitløk og rosmarin, og serveres bakte med sprø hasselnøtter og syrlige tranebær. 

Rosenkål1

Ingredienser:

  • 400 g rosenkål
  • 0,5 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g tørka tranebær
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 ss lønnesirup

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Skjær den harde bunnen av rosenkålene, del de deretter i to. Skjær rødløk i tynne skiver, finhakk hvitløk og rosmarin. Ha rødløk, hvitløk, rosmarin, olivenolje, salt og pepper i en bolle og rør det hele sammen. Vend rosenkålen forsiktig inn, fordel den deretter i den ildfaste formen. Bak i cirka 30 minutter.

Mens rosenkålen står i ovnen rister du nøtter lett i en varm, tørr panne. Bløtlegg tranebærene i litt vann.

Rør sammen eddik og sirup.

Når rosenkålen er ferdig heller du eddikblandingen over, og topper med nøtter og tranebær. Servér rykende varmt.

rosenkål2

FLERE OPPSKRIFTER TIL VEGANSK JUL FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Hei, kan man bruke honning istede for sirup? 🙂

    1. Mari Hult

      Honning er ikke vegansk…

  2. Edel jensen

    Oijj…trodde jeg skulle ha ferske tranebær? Kanske bake de sammen m rosenkålen da?

    1. Mari Hult

      Ja går fint det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *