vegansk cornflakeskonfekt oppskrift

Cornflakeskonfekt

Nydelig hjemmelaget konfekt med bare fem ingredienser. 

Hjemmelaget julekonfekt er så enkelt å lage, og er mye kjekkere å servere enn det som er kjøpt ferdig. Her bruker vi den herlige kombinasjonen med cornflakes, peanøttsmør og sjokolade, som gjør at disse kan minne både litt om Snickers og om Twix. Scroll ned for å komme til videooppskrift.

Cornflakeskonfekt3

Ingredienser: 

 • 7 dl cornflakes
 • 16-18 medjooldadler
 • 2 ss lønnesirup
 • 2 dl peanøttsmør
 • 200 g vegansk sjokolade

Framgangsmåte: 

Knus cornflakes i en foodprocessor. Ha de til sides. Fjern steinene fra dadlene og ha fruktkjøttet i foodprocessoren. tilsett også lønnesirup og peanøttsmør og kjør til du har en ganske jevn masse. Ha i cornflakesene og kjør i noen få sekunder til slik at det får blande seg.

Kle en brødform med matpapir og ha massen nedi. Press den ned så den blir så jevn så mulig. Sett i fryser eller kjøleskap til det hele stivner.

Smelt sjokoladen i vannbad. Kle et brett med matpapir. Skjær den avkjølte cornflakesblandingen i staver, vend disse i sjokoladen, legg på brettet og sett kaldt igjen til sjokoladen stivner.

Cornflakeskonfekt1

Oppbevares i lukket boks i kjøleskap (om du ikke spiser opp alt med en gang da).

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Christian Rygh

  Fikk laget meg en variant av disse etter litt prøving og feiling med mengde peanøttsmør. Supergode! Men hvordan måler du opp 2 dl peanøttsmør egentlig?

  1. Mari Hult

   Har det i et litermål…? Jeg har noen supre mål på 1,25 og 2,5 dl som er fine å bruke til slikt 🙂 Bra det gikk til slutt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *