

Pastinakksuppe
Herlig vintersuppe som duger både som forrett og hovedrett.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 800 g pastinakk
- 4 plommetomater
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts kummenfrø
- 0,5 ts sennepsfrø
- 0,5 ts gurkemeie
- 2 ss olje til steking
- 1,5 l grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- 0,5 sitron
- Salt og pepper
- Eventuelt litt persille til servering
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell pastinakkene og skjær de i terninger. Skjær tomatene i terninger. Ha korianderfrø, kummenfrø, sennepsfrø og gurkemeie i en morter og knus det hele godt sammen.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og krydderblandingen og la det steke i 1-2 minutter. Tilsett deretter hvitløk, pastinakk og tomater og la det steke i cirka 10 minutter. Vend på det underveis og pass på at ingenting blir veldig brent (men ting skal begynne å bli gyllent og det skal lukte godt).
Hell på grønnsakskraft og press i sitronsaft og kok i 10-15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på at du ikke brenner deg).

Smak til med salt og pepper og servér rykende varm, gjerne med litt frisk persille på toppen.

Denne var helt fantastisk! Ikke akkurat den samme fargen da 😉 , men smaker helt supet 🙂
Takk for oppskriften
Koselig 🙂 Takk for kommentar!
Ja, hva er det egentlig med fargen? Hva har du gjort for å få den så frisk og gul?
Gurkemeie + buljongterning 🙂 Samt at pastinakk og tomater hjelper på.
Vet du cirka hvor mange pastinakker man trenger for å få 800 gram? Jeg skal prøve denne og lager handleliste, men jeg er ganske dårlig på å beregne vekt… 🙂 Tusen takk for oppskriften, og for en super blogg!
kommer veldig an på størrelsen på den.. Det beste tipset jeg kan gi deg er å se etter en 800 g pakning med gulrøtter og sammenligne – de veier ca det samme.