sykt godt en vegansk kokebok

Julegavebøkene

Innlegget inneholder reklame for egen kokebok + bøker jeg har fått vederlagsfritt. 

Alle vet at harde pakker er best! Her er mine bokanbefalinger til jul. 

I år ble året jeg ga ut min egen bok, og det har vekka en helt ny entusiasme for bøker i meg! Endelig forstår jeg hvor SYKT mye arbeid som ligger bak alle utgivelser, hvor mye forfatteren gir av seg selv og ikke minst hvordan alle små og store detaljer nøye bestemmes.

De siste årene har ulike forlag sendt meg gratisbøker til anmeldelse, noen har jeg betalt for selv, og jeg har til og med altså laget min egen.

Har du en venn som er vegetarianer, veganer eller som bare vil ha litt mer grønt inn i kostholdet sitt? Her er mine anbefalinger.

Sykt godt (2016)

Frekker meg til og anbefaler min egen bok først, men det er fordi jeg er så sinnsykt stolt over den!

“Sykt godt” er en vegansk fest, et oppslagsverk med 115 oppskrifter på vegansk mat, alle nydelig illustrert. Det er en kombinasjon av lesernes favorittoppskrifter på bloggen og splitter nye oppskrifter. Her får du taco, burger, pizza, kaker, desserter, vårruller, turmat, julemat og egentlig alt du kan tenke deg.

Boken er bygget opp av fire hovedsteg med økende vanskelighetsgrad, det første er for totalt nybegynnere som handler på Joker, det neste for de som handler på godt assorterte dagligvarebutikker. Det tredje steget blir all in for deg som vil lage all mat på vegansk vis, det fjerde steget er glutenfritt og med en del rå mat.

Forfatter: Mari Hult (meg)
Forlag: Frisk forlag
Antall sider: 335
Pris: 349,-
Kan bestilles herfra

Sykt godt oppslagsbilde

Plenty (2010)

“Plenty” er boken til mitt kjøkkenforbilde, den fantastiske kokken Yotam Ottolenghi som har noen nydelige restauranter i London. Plenty er hans bok dedikert til grønnsakene, der han dedikerer ett kapittel til hver av favorittråvarene sine. Jeg har funnet utrolig mye inspirasjon i boken, den er også vanvittig vakker å se i, et mesterverk av en kokebok.

Ottolenghi elsker granateple, auberginer, tahini og kikerter, blant annet, og her finner du ut hvordan du kan gjøre de trauste grønnsakene dine om til en festmiddag med enkle grep.

Forfatter: Yotam Ottolenghi (min helt)
Forlag: Ebury Publishing
Antall sider: 288
Pris: 321,-
Kan bestilles herfra

Ottolenghis-aubergine

Grønn bonanza (2016)

“Grønn bonanza” kom ut samtidig som min “Sykt godt” i høst, og det er morsomt hvor ulike de to bøkene er blitt. Forfatter Mia Frogner er en god venninne av meg, og hun har valgt samme angrepsmåte som Ottolenghi – en og en grønnsak i førersetet. Resultatet er en flott bok med masse grønnsaksbaserte middagsretter (for det meste), der vi igjen får servert de vanlige grønnsakene våre – men med helt nye og spennende vrier.

Boken har også masse fine historier, som gjør at den passer like godt på nattbordet som på kjøkkenbenken. Bildene er supernydelige.

Forfatter: Mia Frogner (min venninne)
Forlag: Cappelen Damm
Antall sider: 196
Pris: 349,-
Kan bestilles herfra

Grønn bonanza3

Green kitchen stories (2015)

I 2013 kom denne utrolig flotte vegetarboken ut på engelsk, og i fjor ble den endelig oversatt til norsk.

Boken er full av fristende og sunne vegetarretter, en del er med egg og meieriprodukter, men veldig mye lar seg lage vegansk også.

Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl
Forlag: Spartacus
Antall sider: 247
Pris: 363,-
Kan bestilles herfra

Green_Kitchen_Cover

Kjøttfrie dager (2012)

Hege og Yngve må være Norges tøffeste ektepar, og jeg er vanvittig glad i hele familien deres. Som vanlig plukker de opp gode saker en god stund før andre, og allerede i 2012 ga de ut denne boken som først og fremst snakker om at nå MÅ vi spise mindre kjøtt – og alle familier kan klare å gjøre sin del av jobben. Boken er full av gode oppskrifter som virker, herlige innblikk i hverdagen deres, og ikke minst en super innføring i hvorfor vi må gjøre denne innsatsen nå. Alle sammen.

Boken inneholder oppskrifter med både melk, egg, fisk og skalldyr.

Forfattere: Hege Ulstein og Yngve Ekern (mine forbilder og Oslo-familie)
Forlag: Kagge
Antall sider: 184
Pris: 363,-
Kan bestilles herfra

kjøttfrie dager_2.jpg

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *