

Engelske “roasted potatoes”
Supergode poteter med appelsin og salvie.
Lite kan måle seg med godt tilberedte poteter! Disse går først en runde i gryta, før vi baker de i ovnen med masse gode smaker til. Slik blir de silkemyke inni og gode og sprø i kantene, og de smaker herlig av appelsin, salvie og et hint av hvitløk.
Ingredienser til 8 porsjoner:
- 3 ts salt
- 2 kilo poteter
- 2 appelsiner
- 1 bunt salvie/2 ss tørket
- 5-6 ss olje
- 4 kinesisk hvitløk
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Kok opp godt med vann og 3 ts salt i en stor gryte.
Skrell potetene og skjær dem i ganske store biter, lengder på 2-3 centimeter er ok. Forkok potetene i vannet, 5-10 minutter. Sil av vannet.
Mens potetene koker skjærer du av lange strimler av appelsinskallet og gnir salviebladene lett mellom fingrene og finhakker de (dette dropper du om du bruker tørka salvie).
Gni oljen utover i den ildfaste formen. Ha i hvitløk (den skal ikke skrelles), appelsinskall, salvie og poteter, og vend alt forsiktig sammen. Bak i ovnen i cirka 45-minutter, til potetene er sprø i kantene.
Vil du ha ekstra hvitløksmak så skjærer du et lite hull i hvitløkene, presser ut innmaten og vender den sammen med potetene.
