

Sitroncookies
Søte og syrlige julekaker med smak av vanilje og sitron.
Sprø på utsiden, myke og gode inni, og helt uten egg og melk. Hemmeligheten er å bruke melkefri yoghurt, som både binder disse kakene sammen og gjør de saftige. Bruker du yoghurt med sitronsmak får du de ekstra sure.

Ingredienser til 24 stk:
- 1 sitron
- 1 dl melis
- 1 dl hvitt sukker
- 75 g vegansk margarin
- 2 dl vegansk yoghurt, naturell, vanilje eller sitron
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0,5 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 350 g hvetemel
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Riv sitronskallet og press saften. Ha skallet og 2 ss av saften i en bolle (du trenger ikke mer), rør inn melis, sukker, margarin, yoghurt, vaniljeekstrakt, bakepulver og natron. Bruk en håndvisp om du har og visp det hele godt sammen. Har du ikke visp så gjør en sleiv samme jobben, men det tar litt lengre tid.
Ha til slutt i hvetemel og jobb det raskt sammen til en jevn røre. Bruk en spiseskje og lag store “topper” av røren utover stekebrettene. Cirka én spiseskje per kake er bra. Pass på å ha godt med avstand mellom de, har du cirka 12 på hvert brett er det bra.
Bak i 18-20 minutter til toppene begynner å bli gylne. Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks.

Kan man bruke vanlig yoghurt og margarin?
Tipper det går greit, men har ikke erfaring med det selv.
Hei! Hvis jeg ikke har margarin, kan jeg da bruke kokosolje?
Det skal nok gå helt fint 🙂