vegansk ovnsbakt blomkål oppskrift

Helt blomkål i ovnen

Flott blomkålmiddag med granateple, gresskarkjerner og persille. 

Ovnsbakt blomkål smaker kjempegodt, og servert i en en gryte som her så blir det særdeles dekorativt midt på bordet også! Dette passer som hovedrett, gjerne med potetstappe til, eller du kan ha det som tilbehør til en litt flottere middag.

Oppskriften er heftig inspirert av Jamie Oliver, originalen hans finner du her.

Ovnsbakt blomkål1

Ingredienser: 

  • 1 boks knuste tomater
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts timian
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 stor blomkål
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 1 granateple
  • Bladpersille

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en stor gryte som tåler å stå i ovnen. Hell tomatene nederst i gryten.

Skrell og riv hvitløk og ha i en liten bolle. Ha i paprikapulver, timian, salt, pepper og olivenolje, og press i sitronsaften.

Skjær bladene av blomkålen, og skjær den jevn nederst slik at den står bent i gryta. Ha den i gryta over tomatene, og gni den inn med krydder- og oljeblandingen. Ha lokket på gryta, sett i ovnen og la den stå i cirka en time. Rens kjernene ut fra granateplet i mellomtiden (pluss ha tid til andre ting, det tar ikke en time med granateplet). Ta gryta ut av ovnen, av med lokket, dryss på gresskarkjernene og stek i 20 minutter til – uten lokket. Grovhakk persillen.

Når blomkålen er ferdig i ovnen har du granateplekjerner og persille over, og serverer det hele rykende varmt.

Ovnsbakt blomkål2

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *