

Ukemeny: Uke 49, 2016
En ukemeny proppfull av plantebasert protein – her bruker vi både tofu, tvp (soyaprotein), seitan av hvete og kikerter.
Mandag: Cannelloni med tofuricotta og tomatsaus
Aiaiaiai så godt! Dette er en nydelig italiensk middag der pastarør fylles med “ricotta” laget av tofu og toppes med en herlig tomatsaus.

Her lager vi veldig “kjøttaktige” kjøttkaker med grunnlag i soyaproteingranulat (tvp). Kjøp det i internasjonale matbutikker, på helsekosten eller fra iHerb.Disse smaker supergodt med tradisjonelt kjøttkaketilbehør, og er et fint alternativ til medisterkaker i julemiddagen.

Lettvint gryterett med ananas og paprika. Smaker kjempegodt med ris eller potetmos, ekstra godt på litt småkalde dager.

Torsdag: “Kylling” med cashewnøtter
Her lager vi hjemmelaget seitan av glutenmel. Litt snåle ingredienser kanskje, men når det er ferdig blir det overraskende likt kyllingkjøtt i både smak og konsistens (for de som savner dette).

Burgere med indisk vri. Dette er en av de aller mest leste og brukte oppskriftene på bloggen, så har du ikke prøvd den til nå er det kanskje på tide..

Jeg hadde aldri fått til curry før min venninne Maren lærte meg denne oppskriften. Anbefales på det sterkeste.

Søndag: Kikertstek med smak av Italia
Skikkelig proteinrik søndagsmiddag med masse godt tilbehør!

Ser meget godt ut! Er jo ikke noe problem å spise mindre kjøtt med slike middager! Men til den kyllingretten med cashewnøtter, har du testet å ha Quornbiter i den istedenfor? De er litt lettere å få tak i, da de fleste matbutikker med godt utvalg fører dette merket! Min kjæreste og jeg spiste kyllingwok der jeg hadde disse bitene oppi, og han spiste som vanlig uten å merke at det ikke var kylling!
Aldri prøvd Quorn faktisk! Er så dårlig på å teste ut sånne alternativer som de har flere og flere plasser nå :/