

Ovnsbakte beter
Herlig tilbehør til julematen med smak av rosmarin, appelsin og lønnesirup.
Beter er så godt! Ikke bare rødbeter, men også de gule og polkabetene. Jeg foretrekker de rå eller ovnsbakt, her kjører vi på med den siste varianten. Oppi har vi masse av julens smaker, det er lov å variere litt om du ikke er stor tilhenger av rosmarin eller kanel. Det viktigste er betene.
Det blir ikke en veldig vakker rett, det gjør det ikke, men smaken er herlig. Mykt, rundt og godt, supert tilbehør for deg som lar hovedretten ha hovedrollen, men som er enig i at birollene er minst like viktige for resultatet.

Ingredienser:
- 8 assorterte beter (rødbeter, gule beter, polkabeter)
- 2-3 kvaster rosmarin
- 0,5 appelsin
- 2 spiseskjeer nøytral olje
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 1 teskje kanel
- 1 teskje salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Skrell betene og skjær de i båter. 8 båter på en vanlig til liten bete, flere om de er veldig store.
Ha betene i den ildfaste formen.
Finhakk rosmarin. Skjær appelsinen i skiver. Rør sammen rosmarin, olje, lønnesirup, kanel og salt og vend det inn med betene. Legg appelsinskivene over. Sett formen i ovnen, bak til betene er møre, dette tar cirka 30 minutter.
Server rykende varme.
