vegansk kikerttaco oppkrift

Taco med spicy kikerter og mango

Krydra og sprøstekte kikerter, nydelig mangosalsa, guacamole og aioli – alt sammen servert i en taco. What’s not to like?

Ingredienslisten kan kanskje virke lang, men når du setter i gang så går det fort som en lek. Spesielt kanskje om du allerede har guacamolen og aiolien ferdiglaga. Men kjapt går det uansett.

Dette er en næringsrik og supergod taco som passer godt både til hverdags og i helgen!

Ingredienser: 

  • 4 dl ferdig kokte kikerter (enten 2 dl som bløtlegges og kokes eller innholdet fra 1 boks)
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 mango
  • 50 g spinat
  • 0,5 rødløk
  • 1 kvast koriander
  • 1 lime
  • Tacotubs, tortillas eller lignende
  • Guacamole
  • Aioli

Framgangsmåte: 

Start med å gjøre klar kikertene. Bruker du tørka så bløtlegges de over natten og kokes møre i godt med (det tar cirka én time). Bruker du hermetiske så er det bare å sile av laken og skylle kikertene i litt vann.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i kikerter, hvitløkspulver, paprikapulver, chilipulver, røkt paprikapulver og salt og la det steke til kikertene blir fine og sprø. Gjør klart resten i mellomtiden.

Skjær mango i terninger. Grovhakk spinat, rødløk og koriander. Rør sammen mango, spinat, rødløk og koriander i en bolle, press i limejuicen.

Varm tacotubs, tortillas eller lignende etter anvisning på pakken.

Når alt er klart fyller du disse først med guacamole, deretter med mangosalsa og kikerter, og har aiolien på toppen. Eventuelt sett fram alt og la spisegjestene forsyne seg selv.

vegansk taco oppskrift

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *