vegansk blomkålstappe oppskrift

Blomkålstappe med teriyakisopp

Herlig og mild, kremet blomkålstappe med sopp og spinat i saltsøt saus. Supergod og rask middag!

Det er litt kjipt å ha venner på seksretters middag, og det de skryter mest av er den siste retten du lagte i full fart med en halv flaske teriyakisaus og null omtanke. Det fine med mine fine er at de ikke aner hva som er vanskelig å lage, og de antar alltid at det beste er det mest kompliserte. Så jeg fikk hentet meg inn igjen.

Denne fikk altså veldig mye skryt. Både soppsausen, men også den herlige blomkålstappen, som er helt latterlig enkelt, og et potetfritt alternativ til potetstappe for de som er redde for poteter.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 200 g aromasopp (eventuelt annen sopp)
  • 3 ss olje til steking
  • 150 g babyspinat
  • 1 dl teriyakisaus
  • Eventuelt litt vann
  • 4 ss matfløte av soya eller havre, eventuelt kokosmelk
  • 3-4 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • Litt salt og pepper
  • Eventuelt litt bladpersille til servering

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær bladene og den nederste stilken av blomkålen, del den i litt mindre buketter og kok disse møre.

Skjær sopp i terninger. Varm opp oljen til høy varme i en panne. Stek soppen til den begynner å bli gyllen, vend på den underveis. Rør inn spinat og skru varmen ned til lav. Hell på teriyakisausen og la det stå og putre til blomkålen er klar (spe på med litt vann om det blir for tørt).

Sil vannet av blomkålen når den er mør. Mos den deretter med en gaffen, og rør inn fløte og næringsgjær. Smak til med salt og pepper – husk at du ikke trenger mye salt siden sausen har nok av det.

Grovhakk persillen. Server soppsausen på blomkålstappen, topp med persille.

Blomkålstappe med sopp i teriyakisaus

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Hei

    Takk for en super blogg! Lager mange av de rettene du legger ut og de er veldig gode. Ville bare kommentere at i denne retten burde det være 2 blomkål dersom det er til 2 personer, eller 1 stor blomkål. Jeg brukte en middels og det ble litt knapt 🙂

    1. Mari Hult

      Ah, takk for innspill 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *