vegansk indisk curry oppskrift

Verdens beste curry

Fantastisk god indisk gryterett med aubergine, blomkål og cashewnøtter. 

Kanskje en smule arrogant å kalle noe verdens beste, men la gå, for dette er en fabelaktig oppskrift! Hemmeligheten er å la sausen koke en liten evighet (men har du det travelt så blir retten også veldig god med bare en halvtimes koking), og å lage sin egen krydderblanding. Server veldig gjerne med ris, og kanskje også naan og mangochutney.

Det som skiller denne oppskriften fra veldig mange av mine andre currygryter, er at her koker vi sausen og steker grønnsakene hver for seg. Sausen kan som nevnt koke en evighet, så hiver du grønnsakene i ovnen en halvtime før du skal spise. Har du det travelt starter du med grønnsakene og gunner på med sausen på høy varme. Okei?

Og grønnsakene ja. De går i ovnen, det blir jo alltid best. Og før de skal i ovnen gnir vi de inn i en marinade med masse hvitøk, ingefær, fennikel, koriander og chili, så blir det ekstra godt.

Verdens beste curry1

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 2 sjalottløk
 • 3 kinesisk hvitløk
 • 1 kg plommetomater
 • 4 ss raps- eller solsikkeolje
 • 150 g cashewnøtter
 • 3 dl vann
 • 3 cm ingefær
 • 2 ts fennikelfrø
 • 2 ts korianderfrø
 • 1 ts chilipulver
 • 1 blomkål
 • 1 aubergine
 • 1 kvast koriander
 • 3 ss kokosmasse

Krydderblanding: 

 • 1 ts kardemomme
 • 2 ts gurkemeie
 • 2 ts chilipulver
 • 1 ts malt nellik
 • 2 ts fennikelfrø
 • 2 ts spisskummen
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper

Framgangsmåte: 

Start med å røre sammen krydderblandingen. Finhakk sjalottløk og den ene hvitløken. Skjær det harde stilkfestet av tomatene. Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i krydderblandingen, sjalottløk og hvitløk og la det surre i 3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha i tomatene. Ha nøttene og vannet i en foodprocessor eller blender og kjør til du har en så jevn væske som mulig. Ha i gryten, la det koke opp, ha på lokk, skru ned varmen og la det putre i 2-3 timer. Rør cirka hver halvtime for å passe på at det ikke brenner seg.

Tre kvarter før servering forvarmer du stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor eller stor ildfast form. Ha resten av oljen i en bolle. Skrell de to siste hvitløkene + ingefæren og riv de oppi. Knus fennikelfrø og korianderfrø i en morter, i en kaffekvern eller med bredsiden av en knis, ha i bollen. Ha også i chilipulver. Rør alt god sammen.

Del blomkålen i buketter og skjær auberginen i store terninger (lengder på cirka 1,5 cm er bra). Vend alt dette inn i krydderoljen og fordel det deretter utover i den ildfaste formen. Bak i 20-25 minutter. Rør det til slutt inn i sausen.

Grovhakk koriander og dryss over sammen med kokosmassen rett før servering.

Verdens beste curry2

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

8 Comments

 1. Sissel Mugaas Østerhus

  Hei Mari!
  Jeg finner ikke fennikelfrø. Kan jeg bruke karve i stedet? Gleder meg til å teste oppskriften:-)

  1. Mari Hult

   Tror det skal gå helt fint 🙂 Takk for kommentar Sissel 😀

 2. Hei. Jeg laget verden best curry i går. Helt etter oppskriften. Lot krydderblandingen putre i 3 timer. Veldig god! MEN: den ble så sterk at vi nesten ikke kunne spise den! En av oss ga opp! Som hun sa: den er god, gode krydder, men for sterk. Er det ikke litt for store mengder krydder? (ingen oss er pyser, vi er alle vant med sterk indisk mat). Jeg burde kanskje servert den med ris, det gjorde jeg ikke fordi det ble så mye. Oppskriften er for stor til to personer! Vi var tre (men en av oss spiste svært lite fordi den var for hot).

  1. Mari Hult

   Å så dumt !Jeg syntes virkelig den var helt perfekt 🙁 Men er jo forskjell i styrke på krydderene vi bruker. Du har kanskje kjøpt noen av litt høyere kvalitet enn de dagligvarekrydderne som jeg har stående i krydderhylla :/

 3. Hei! Denne ser veldig god ut og jeg tenkte å prøve oppskriften! Men er dette virkelig bare to porsjoner? Jeg tenkte å lage 8 porsjoner, men synes 4 kg tomat og 4 blomkål og 4 aubergine høres litt heftig ut..

  1. Mari Hult

   Det er jo lov å tilpasse litt 🙂 JEg pleier å ta litt i med porsjonene så folk ikke går sultne fra bordet.

 4. Hvordan fungerer det å fryse denne? Går det utover konsistensen? Skal lage barselmat til venninne, tar gjerne tips til andre retter hun kan få til fryseren.

  1. Mari Hult

   Jeg har kjempegod erfaring med å fryse currygryter, så det tror jeg skal gå helt bra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *