vegansk julefestival 2016

*Feeling festive*

THOMAS OLSEN – for en fest du har stelt i stand! For en julefest! Jeg vet hvordan du har jobbet knallhardt med dette i et helt år. Hvordan du har taklet nedturer og oppturer, og jeg vet hvor sykt mye arbeid du har lagt ned for at andre skal få en fantastisk helg. Tenk du har en vanlig jobb i tillegg, samt blogg, podcast og matkurs! Jeg er så imponert!

Jeg håper du er storfornøyd med helgens gedigne juletrefest, og at du etter en velfortjent juleferie orker å tenke å på gjøre det samme neste år. Kids: Det er bare å tro på nissen. Han heter Thomas og bor i Oslo. 

I helgen har jeg vært i Oslo på Vegansk julefestival 2016. Det ble to dager til ende med glitter, ballonger, julegaver, julemat, julekurs og julemusikk. Det er veldig mange inntrykk som skal prosesseres, men her kommer min umiddelbare rapport av NOEN høydepunkter mens jeg fortsatt er høy på softice og pepperkakelatte.

Mattias Kristiansson

Det er sjelden jeg blir star struck på veggisarrangementer. Alle kjenner liksom alle, og sånn er det bare. Men i helgen møtte jeg altså Mattias Kristiansson – mannen bare “Vego”, og som egenhendig står bak en syk oppskrifts- og informasjonsbølge innen veganisme på svensk. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. HAN KJØPTE BOKEN MIN! Tenk det! Jeg ble så satt ut jeg stavet navnet hans feil, selv om jeg hadde jukselapp. Magasinet hans er nydelig, sjekk det ut og jeg elsker ham.

Vegokombi

Vegan Norway

Disse to, eller egentlig tre (Nick liker seg best bak kamera tror jeg) er litt av noen hverdagshelter. For egen lommebok og på egen fritid lager de appen “Vegan Norway”, som helt gratis gir deg informasjon om hvor det er veganvennlig i Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen. Sally er frontfiguren, og var supergrei som hjalp meg under lanseringen av “Sykt godt” i Bergen. Jeg har skrevet om henne flere ganger tidligere, og er som alltid imponert over hva hun steller i stand. På julefestivalen var det en god, gammeldags (?) amerikansk cookie-café, men enestående veganske cookies på menyen, ispedd litt disco og glitter.

Christian, han til høyre der oppe, er verdens fineste gutt. Han er det tekniske geniet i Vegan Norway-gjengen, og er virkelig den skjønneste som finnes. En mer positiv, ekte, glad, nedpå og snill gutt finner du ikke, og det er alltid så gøy å møte ham igjen.

Last ned appen og bli forelska i disse to du og:

Vegan Norway til iOS

Vegan Norway til Android

Vegan norway kombi

Ice ice vegan

Duoen bak Ice ice vegan møtte jeg første gang på vegetarfestivalen i mai, da jeg spiste meg totalt overmett på vegansk softice. Under gladmatfestivalen i Stavanger i juli møtte jeg på de igjen, og gjorde samme tabben. Tror sluttsummen ble åtte is på fire dager. Supergreie som de er så stilte de opp på lanseringen av “Sykt godt” på Aker Brygge i september, og nok en gang spiste jeg mye mer is enn jeg burde. Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette avsnittet lenger. Jo! Isen deres! SYKT GOD! Vegansk softice som smaker mye, mye bedre enn vanlig softice, det stilte de opp med på julefestival. Jeg hadde kun en pga idiotisk travel timeplan, men jeg følger de på Facebook for å ha kontroll på hvor de skal selge is neste gang. Følg de du og!

Ice ice kombi

Gå vegan

Gå vegan driver med vegansk catering til vanlig, og på julefestivalen solgte de juletallerkner og riskrem så det ljoma i gangene. Juletallerkenen var fylt med nøttestek, pølse, medisterkake, poteter, rødkål, kålrabistappe, brun saus og tyttebær, og var rett og slett helt fantastisk god.

Det var også rause nok til å låne meg kjøkkenet sitt til å forberede kursene jeg holdt under festivalen, tusen takk for det!

Sjekk ut nettsiden deres her. 

Gå vegan kombi

Veganlife

Veganlife er vennene mine, så her slenger jeg på en #egenreklame-tag for sikkerhets skyld. De fant nemlig plass på standen min til veldig mange eksemplarer av “Sykt godt”, og til meg, så jeg fikk sitte hos de og signere bøker begge dagene. Takk for det! Ellers så solgte de veganske sjokoladejulekalendre, soyasteaks til juleribba, masse godteri og masse fine veganske gaver. De har nettbutikken åpen hele året, så om du ikke fikk besøkt de så sjekk de ut her. 

For å tone ned reklamen her, så fyrer jeg også med en link til veganermat.no. De driver også vegansk nettbutikk, har vegansk matkasse slik som meg, og er skikkelig bra folk.

blogg_vegansk julefestival veganlife

Fristelse Café & Bistro

Desserten til slutt! Fristelse er så gode til å lage kaker, konfekt og is, at du hadde vært sykt imponert til og med om kakene ikke var veganske. Men så er de det! Alle sammen! Og ser utrooolig lekre ut, og smaker fantastisk bra. Bare velstand! De har en nydelig restaurant midt i Oslo, og jeg håper virkelig at dere kjenner deres besøkelsestid og støtter gjengen. Du kan også bare kjøpe med deg kake. Gleder meg til pistasjis på vegetarfestival i sommer!

Sjekk ut nettsiden deres her. 

Fristelsekombiblogg_vegansk julefestival fristelse kafe_2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *