

Lettvinte hvitløkssnurrer
Herlige hvitløksbrød, supre til salater, supper, pastaretter eller bare som de er.
Noen ganger ofte er det lov å jukse. Det er ikke lett å få tak i vegansk hvitløksbrød i butikk i Norge, men pizzadeiger – det fås ferdiglagt uten melk! Så her rører jeg sammen margarin, hvitløk og persille (jeg bruker foodprocessor men har du en kniv og en skjærefjør så går det strengt tatt greit uten også), smører det hele utover pizzadeigen, ruller sammen, skjærer i biter og steker i ovnen.
Tidenes spoiler hvis du har tenkt å se videooppskriften under, med andre ord.

Ingredienser til 10 snurrer:
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 kvast persille
- 5 ss vegansk margarin
- Litt salt
- 1 pizzadeig (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha hvitløk, persille, margarin og salt i en foodprocessor og kjør det i et lite minutt. Alt trenger ikke knuses helt. Du kan også finhakke hvitløk og persille, og røre det sammen med margarin og salt i en liten bolle.
Rull ut pizzadeigen og smør på et lag med hvitløkssmør. Rull sammen og skjær i cirka 10 biter. Press hver bit forsiktig litt ned, og fordel alle utover stekebrettet.
Bak i ovnen i 15-20 minutter, til hvitløkssnurrene er gylne og fine. Server rykende varme om du kan, hvis ikke så er snurrene gode både lune og kalde også.
Sykt gode hvitløkssnurrer (elsker hvitløk! ) og så lettvinte!