

Bakte gresskarskiver
Herlig middagstilbehør med meksikanske smaker.
Jeg vet ikke om det er gresskaret, eller om det er kombinasjonen chili, kanel, spisskummen og sirup som slår til nok en gang… Men disse gresskarskivene er rett og slett sykt gode! Vil du være forsiktig med oljen så kan du droppe den her, men da blir det litt mer arbeid å løsrive skivene fra bakepapiret.

Ingredienser som tilbehør til to porsjoner:
- 2 ss raps- eller solsikkeolje
- Cirka 500 g gresskar
- 1 ts kayennepepper
- 1 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- 1 ss lønnesirup
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir, gni dette inn med bittelitt olje.
Skjær gresskar i skiver, fjern kjernene. Fordel skivene utover stekebrettet. Rør sammen resten av oljen, kayennepepper, kanel, spisskummen og lønnesirup og pensle dette over gresskarskivene. Sett i ovnen og stek i 25-30 minutter, til skivene begynner å få brune topper og de er møre.
Servér rykende varme.
