veganske brownies uten egg uten melk oppskrift

Jamies veganske brownies

Supersaftige brownies med peanøtter og masse sjokolade etter oppskrift fra den britiske TV-favoritten. 

Selveste Jamie Oliver er blitt gira på vegansk mat, og han legger ut flere og flere helt dyrefrie oppskrifter. Brownies er noe vi har slitt en del med å få til uten egg og melk, derfor er det utrolig gøy at Jamie leverer varene!

Jeg har bytter ut litt fra hans oppskrift, men hovedtrekkene er de samme. Originalen finner du her. Scroll ned for å komme til videooppskrift.

Jamies brownies1

Ingredienser: 

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 200 g peanøtter
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss kakaopulver
  • 180 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5 ss solsikkeolje eller annen nøytral matolje
  • 2,3 dl soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 22*22 cm med bakepapir (evt 20*25, 20*20, så lenge vi er i nærheten er det greit).

Smelt 150 g av sjokoladen i vannbad. Grovhakk resten. Grovhakk også peanøttene.

Finn fram en stor bolle. Sikt i hvetemel, bakepulver og kakaopulver. Rør det sammen, ha deretter i sukker, rør inn det og. Lag en grop i midten av bollen. Ha i vaniljeekstrakt, olje, soyamelk og den smelta sjokoladen. Visp raskt sammen.

Vend inn resten av sjokoladen og 150 g av peanøttene. Ha røren over i formen, glatt til overflaten. Ha resten av peanøttene over.

Sett formen i ovnen og bak i 20-25 minutter.

Dryss gjerne litt melis over før servering. Brownies er godt varmt (gjerne med vaniljeis) eller avkjølt.

FLERE VIDEOOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

6 Comments

  1. Så mange fine oppskrifter! 🙂
    Jeg må bli flinkere til å lage vegansk mat! 🙂

    1. Mari Hult

      Takk for det 🙂

  2. An-Magritt

    Hei! Takk for oppskrift på norsk!
    Tok akkurat kaken ut av ovnen, lukter så godt og ser så bra ut! Gleder oss til å smake i morgen!

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 🙂 Veldig kjekt å høre!

  3. Hei! Jeg er rimelig ny på hele veganergreia. Har soyamelk noen spesielle egenskaper som gjør at den blir brukt i denne oppskrifta, eller kan jeg bruke en hvilken som helst plantemelk? Digger bloggen forresten!

    1. Mari Hult

      Glad du liker bloggen!
      i bakst så foretrekker jeg ofte soyamelk, da den er tykkere og gir litt bedre konsistens, men det er fritt fram for å bruke andre typer.

      Ikke si det til noen, men selv bruker jeg ofte vann i kaker hvis jeg har glemt å kjøpe melk. Pleier å funke bra det og.

Leave a Reply to An-Magritt Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *