

Teryakiform med brokkoli og tofu
Smakfull og rask restemat – og et litt magrere alternativ til stekt ris.
Gleden var stor da jeg oppdaget at ferdig teriyakisaus på flaske nesten utelukkende er vegansk (alle jeg har sett er det, men garanterer ikke for alle merker der ute). Her bruker jeg det med grønnsaker og gårsdagens kokte ris, vender alt sammen og hiver det i ovnen – og etter 15 minutter står middagen på bordet.
Ingredienser:
- 400 g tofu
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 brokkoli
- 2 gulrøtter
- 200 g sukkererter
- 1 ss olje til steking
- 4-5-6 dl ferdig kokt ris eller quinoa
- 2 dl teriyakisaus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovn til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
Press så mye væske som mulig ut av tofuen. Skjær den deretter i terninger. Finhakk hvitløken, del brokkolien i buketter, skjær gulrøttene i skiver og snitt sukkerertene. Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i tofuterningene og stek til de begynner å bli gylne på begge sider. Ha i hvitløk, brokkoli, gulrøtter og sukkererter, skru varmen opp stek i 2-3 minutter.
Ha det hele i den ildfaste formen, vend inn ris og teriyakisaus. Sett i ovnen og bak i cirka 20 minutter – til du begynner å få gylne prikker på toppen. Server rykende varmt!
