sykt godt en veagnsk kokebok

Sykt Mari

Her er forordet fra “Sykt godt” – signert Yngve Ekern. 

Sykt godt? Hva er det? Vi er mange utenfor Stavanger-området som kan undre oss. Et sted mellom dialekt og slang betyr «sykt godt» visstnok at noe nesten er for godt til å være sant. Men bare nesten.

Og der, der har vi Mari Hult selv. Hun ække sann. Altså for god til å være sann. Bortimot.

Det er i alle fall typisk Mari å gjøre skapelsen av denne boka til en fest. Jeg lo godt da jeg hørte om et høydepunkt underveis. De var 17 venner som sto på i fire døgn i strekk og sørget for matbildene her. Litt sånn reality, tenkte jeg: Sperr 17 mennesker inne på et kjøkken. Ingen får komme ut før de sammen har laget Norges beste vegetar-kokebok!

Hun er en cupcake av at menneske, og den beste matbloggeren i landet, vegetar eller ei. De beste matbloggerne er nemlig som venner av oss lesere.

Nå får vi en matoppskrift i fleisen nesten hvor vi enn snur oss. Sett deg på et tog eller fly, og fisk opp magasinet fra seteryggen foran – vips, så får du en oppskrift i farta. Men hvem har laget maten? Vi vet ofte ikke. Mange av oppskriftene, også i aviser og blader, er fra byråer som resirkulerer sine anonyme og gjerne omtrentlige oppskrifter en rekke steder.

MUSIKKDATE: Yngve og meg på "Musikkdate" hos P2.
MUSIKKDATE: Yngve og meg på “Musikkdate” hos P2.

Matbloggere som Mari tar oss i hånden og leier oss trygt dit vi så gjerne vil – til god mat, mat som er til gode for både mennesker, dyr og miljø. Vi vet at vi kan stole på dem, det blir personlig.

Denne boken er på en måte «best of» bloggen til Mari, med det beste fra to verdener. En håndfast bok, men også en hånd å holde i. Hennes trofaste blogg-tilhengere har villet ha en bok, og dette er Maris kvittering for et nært forhold.

Hva gjør vi, vi som snuser litt på veggislivet og står der foran komfyren på en vanlig tirsdag? Mari vet, hun kjenner oss. Derfor er det en utvikling mellom permene her. Først får vi idiotsikre oppskrifter for dem som er helt grønne på kjøttfritt, så baller det på seg, før det ender i tips som vil slukes av folk som vil være dønn veganer – med glutenfritt som bonus.

Mari Hult er ikke typen som gnåler om at alle bør bli veganere, eller i det minste vegetarianere. Hun trenger ikke det. Hun er så god til å inspirere.

Sjekk ut Yngve Ekern sin blogg her og følg ham gjerne på Facebook. 

“Sykt godt” kan du bestille herfra. (egenreklamelink)

1 Comment

  1. Alltid gøy å lese om menn som lever et liv uten egg og bacon og biff!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *