Marokkansk gryte

Marokkansk middag på under halvtimen – med dadler, apriokoser, kikerter og couscous. 

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 3 ss matolje
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts ingefær
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 10 dadler
  • 10 tørka aprikoser
  • 1 kvast bladpersille
  • 200 g couscous
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i vann.

Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær og surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til. Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 miutter.

Skjær dadlene i fire (kast steinene) og aprikosene i enda litt mindre biter. Grovhakk persillen. Ha alt dette og kikertene oppi gryten med grønnsakene og la det småkoke i 10 minutter til.

Forbered couscous etter anvisning på pakken (pass på å bruke vegansk margarin eller olje istedenfor smør).

Smak grønnsakgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.

Marokkansk gryte1

FLERE MAROKKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER.

5 Comments

  1. Liv Anne Olsen

    Laget denne gryta i dag-veldig smakfull. Men neste gang jeg lager den skal jeg steke grønnsakene hver for seg i en panne istedet for å putte alt i gtyta. Og-denne oppskriften gir masse mat-vil påstå at det er til 4 personer….

    1. Mari Hult

      Takk for tilbakemeldinger 🙂 kjekt det smakte!

  2. Takk for oppskrift! Digg gryte, likte at den var litt søt. Lagde falaffen ved siden av så det her toppa fredagskvelden

    1. Mari Hult

      Herlig! Tusen takk for kommentar 🙂

  3. Elisabeth

    Ser kjempespennende ut, gleder meg til å prøve! 😀

Leave a Reply to Jon Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *