

Marokkansk gryte
Marokkansk middag på under halvtimen – med dadler, apriokoser, kikerter og couscous.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
- 1 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 aubergine
- 1 grønn squash
- 1 rød paprika
- 3 ss matolje
- 2 ts spisskummen
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 0,5 ts kanel
- 0,5 ts ingefær
- 2 bokser hermetiske tomater
- 10 dadler
- 10 tørka aprikoser
- 1 kvast bladpersille
- 200 g couscous
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Start med kikertene. Bruker du tørka må de bløtlegges i minst åtte timer og deretter kokes møre, bruker du hermetiske er det bare å sile av laken og skylle kikertene i vann.
Grovhakk rødløk og hvitløk. Skjær aubergine, squash og paprika i terninger. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, gurkemeie, chilipulver, kanel og ingefær og surr det i et par minutter under omrøring. Ha deretter i alle grønnsakene og la det steke i et par minutter til. Hell på hermetiske tomater, skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i 10 miutter.
Skjær dadlene i fire (kast steinene) og aprikosene i enda litt mindre biter. Grovhakk persillen. Ha alt dette og kikertene oppi gryten med grønnsakene og la det småkoke i 10 minutter til.
Forbered couscous etter anvisning på pakken (pass på å bruke vegansk margarin eller olje istedenfor smør).
Smak grønnsakgryten til med salt og pepper. Server rykende varm sammen med couscous.

Laget denne gryta i dag-veldig smakfull. Men neste gang jeg lager den skal jeg steke grønnsakene hver for seg i en panne istedet for å putte alt i gtyta. Og-denne oppskriften gir masse mat-vil påstå at det er til 4 personer….
Takk for tilbakemeldinger 🙂 kjekt det smakte!
Takk for oppskrift! Digg gryte, likte at den var litt søt. Lagde falaffen ved siden av så det her toppa fredagskvelden
Herlig! Tusen takk for kommentar 🙂
Ser kjempespennende ut, gleder meg til å prøve! 😀