

Lapper med appelsin og kanel
Herlige til kveldskaffen – helt uten egg og melk.
Ingredienser:
- 3,5 dl hvetemel
- 2 ss maisstivelse
- 1 ss bakepulver
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- Litt salt
- 1 appelsin
- 2 ts eplesidereddik
- 2,5 dl soyamelk eller mandelmelk
- 5 ss lønnesirup
- 4 ss matolje
Framgangsmåte:
Rør sammen hvetemel, maisstivelse, bakepulver, kanel, kardemomme og salt i en bolle. Riv appelsinskallet og ha i. Press ut 2 ss appelsinsaft i en mindre bolle, rør inn eddik og soyamelk. La det stå et par minutter slik at det tykner noe, rør deretter inn sirup og olje.
Ha det våte over i det tørre og visp det raskt sammen.
Varm opp olje til medium/høy varme i en panne. Ha i et par spiseskjeer røre per lapp, stek gyldne på hver side. Server varme, lune eller kalde.
Advert
Advert