

Ta sjansen på gresskar
Gresskar til overs etter Halloween? Her får du masse oppskrifter på både salt og søtt.
Mange forteller meg at de har lyst å prøve seg på matlaging med gresskar, men synes det er litt skummelt å kjøpe noe såpass stort uten en god plan. Gresskar er en fantastisk råvare, og etter Halloween er den både enkel og rimelig å få tak i. Hvorfor ikke ta sjansen nå?
Jeg anbefaler å handle godt inn, lage gresskarpuré av det du ikke bruker med en gang, og så kose deg med gresskar gjennom hele vinteren.
Middagsretter
Pasta med gresskar og rosenkål
Kremet og nydelig gresskarpasta toppes med crunchy rosenkål.

Kremet og god pastagrateng, kjempefin gresskarmiddag.
Herlig smørepålegg, supert alternativ til nøttesmør for allergikere.

Gresskarsuppe med rista kikerter
Nydelig, varmende vintersuppe med masse god smak og sprø topping.
Gresskarsuppe med smak av Thailand
Mettende suppe med curry og kokos.
Ovnsbakt gresskar er utrolig godt, her toppes det med en sprø smuldreblanding.
Gresskar bakt med masse gode urter, etter oppskrift fra Gastronomisk Institutt.

Kaker, desserter, snacks og drikke
Gresskarcupcakes med edderkoppglasur
Saftige cupcakes som ikke absolutt må pyntes skummelt.
Gresskarkake med kremosttopping
Batmanpyntet gresskarkake.
Ostekake med banan og gresskar
Ostekake laget helt uten ost!
Gresskarostekake med tranebærgelé.

Krydret og karamelisert popcorn.
Kjempegode med hjemmelaget tranebærsyltetøy.
Hva med en varm vinterdrikk med smak av gresskar?
