

Solsikkepålegg
Mettende, smakfullt og næringsrikt til brødskiven eller knekkebrødet.
Så det var ikke kjempeenkelt til å få dette til å se fint ut. Fire gulrøtter i oppskriften må ta på seg en del av skylden for det, spesielt siden de får mye mer enn tilsvarende mengde goodwill for super smak og masse gode næringsstoffer til pålegget. Dette serverte jeg til en god gjeng faglærere i mat og helse, og alle som en var de imponert over både smak og konsistens! Pålegget lager du på null komme niks, og i lukket glass står det fint en liten uke i kjøleskap.

Ingredienser til en god skål/to vanlige syltetøyglass:
- 4 gulrøtter
- 3 dl solsikkekjerner
- 0,75 dl olivenolje
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- Noen kvaster bladpersille
- 1 ss tomatpuré
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Riv gulrøttene. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.
Servér på brød eller med kjeks.

Fantastisk godt – har lige lavet denne – namnamnam!
Herlig 🙂 Takk for kommentar!
Kjempe godt, takk 🙂
Så hyggelig 🙂 🙂
Hvor lenge kan du ha dette pålegget i kjøleskapet?
Det kan fint stå noen uker 🙂