veganske blomkålvinger thai style oppskrift

Blomkålvinger “thai style”

Videooppskrift på supergod ovnsbakt blomkål med peanøtter, currypaste og kokosmelk. 

Jeg elsker bakt blomkål! Jeg elsker peanøtter! Jeg elsker rød curry med kokosmelk! Og alle gode ting er sannelig tre!

Noen ganger er jeg ekstra fornøyd med egen innsats på kjøkkenet, i dag er en av de dagene. Ovnsbakt blomkål er jo alltid godt, og det er veldig gøy å prøve det med nye smaker. Thaismaker ble rett og slett ikke feil.. Servér som de er som en forrett eller smårett, eller sammen med ris og salat som en hovedrett.

Thai blomkålvinger2

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 3 ss peanøttsmør
  • 3 ss maisstivelse
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sriracha
  • 1 ss rød currypaste
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl griljermel

Saus og servering: 

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 vårløk
  • 2 ss peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkålen i buketter. Prøv å ha de så jevnstore som mulig.

Ha peanøttsmør, maisstivelse, kokosmelk, soyasaus, sriracha, currypaste og hvetemel i en food processor, kjør til en jevn, tyktflytende masse. Ha eventuelt i litt vann eller mer kokosmelk om det blir fortykt. Ha over i en skål, og ha griljermelet utover på en tallerken.

Dypp blomkålbukettene godt i peanøttmassen, rull de deretter i griljermelet. Fordel utover stekebrettet, bak de deretter i ovnen i 20-25 minutter. Gjør klar sausen mens de bakes.

Saus og servering: 

Rør sammen peanøttsmør, soyasaus og lønnesirup i en bolle. Skjær vårløk i ringer og grovhakk peanøtter.

Anrett de ferdigstekte blomkålbukettene på serveringsfat, hell over sausen og topp med vårløk og peanøtter. Servér rykende varmt.

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

1 Comment

  1. Mali Nikoline Klauseth

    Det ble kjempedigg! Sausen ble litt tynnere, hadde igjen en del kokosmelk så da tok jeg likegodt resten, hadde rødløk, ble litt skarp smak så endte opp med et halvt beger kesam oppi og ekstra peanøttsmør 😉

Leave a Reply to Mali Nikoline Klauseth Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *