

Taco med banan og bønner
Minionstemme: Banana! Banana! Banaaanaaaa!
Dette er kanskje litt billig å kalle en oppskrift. Egentlig er det mer et triks, og det trikset lyder som følger: Stek opp banan og ha i tacoen!
Handler du halvferdige tacogreier i butikken får du ofte med en hel del sukker (les: i krydderblandingen og salsaen), så det er definitivt innafor å ha noe søtt i tacoen! Jeg har tidligere prøvd ananas i, det er kjempegodt, men banan – må jeg si – enda bedre! Søt og god, og selv med halvsprø stekekanter legger den seg mykt og fint på toppen av retten. Jeg vil våge meg til å påstå at banen er en bedre sødmekilde enn unødvendig tilsatt sukker i krydderblandingen.
Føl deg helt fri til å variere tilbehøret her. Både mais, guacamole, meksikansk ris og paprika fungerer helt utmerket her.

Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 porsjon bønnestuing, for eksempel denne (lettvint) eller denne (litt mer omfattende)
- 4 tacotubs eller tilsvarende
- Salat
- Tomater
- 2 bananer
- 1 ss olje til steking
- Salsa
Framgangsmåte:
Lag bønnestuing av din favorittoppskrift (eller en av mine). Er du skikkelig i farten kan du varme opp bønner fra én boks, ha i et par spiseskjeer tacosaus og kjøre halvjevnt med en stavmikser. Det funker! Varm opp tacotubs eller tilsvarende (hvetetortillas kan også fint brukes), riv salat og skjær tomater i biter. Skrell bananene og skjær de i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne (har du flere så velg den der det er minst sjanse for at noe brenner seg fast), ha i bananbitene og stek gylne på begge sider. Dette går ganske kjapt, så det er lurt å vente til rett før servering.
Servér!
