

Tysk epleterte
Herlig smuldreterte med kremet eplefyll og smak av jul.
Tertebunn fylles med en kremet epleblanding og toppes med smuldredeig. Resultatet blir en herlig dessertterte der vi får et varmt, tyktflytende fyll i midten, som putrer opp gjennom smuldrelokket i ovnen. Med andre ord: Ikke veldig lett å forklare. Se på det som en eplepai som ikke trenger å serveres med vaniljesaus fordi vi har bakt den inn med resten.
Smaken er frisk av epler og sitron, med innslag av jul fra kanel og nellik. En skikkelig fest av en terte!
Ingredienser:
- 5 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 0,5 ts salt
- 1,5 dl matolje
- 6 ss kaldt vann
Fyll:
- 2,5 dl kokosmelk
- 3 ss hvetemel
- 3 ss sukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts malt nellik
- 0,5 sitron
- 4 epler
Smuldretopping:
- 2,5 dl sukker
- 3,5 dl hvetemel
- 100 g vegansk margarin
Framgangsmåte:
Ha mel, sukker, salt og olje i en bolle. Rør det sammen, ha i én og én spiseskje vann til du får en jevn deig. Spe med mer mel om det blir for vått. Dekk med plastfolie og sett kaldt mens du gjør klar resten.
Fyll:
Visp sammen kokosmelk, hvetemel, sukker, kanel og nellik. Press i sitronsaften og rør sammen. Skjær eplene i terninger (kast de harde kjernehusene og stilkene).
Smuldretopping:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor paiform.
Rør sammen sukker og hvetemel i en bolle. Skjær margarin i terninger og ha i, bruk fingrene til å smuldre det hele sammen.
Ta deigen ut av kjøleskapet og press den ut i formen (eventuelt kjevle den tynt ut). Ha i eplene, hell over kokosmelkfyllet.
Fordel smuldretoppingen øverst. Sett i ovnen og bak i 30 minutter.
Terten er god både varm, lun og kaldt, og kan eventuelt serveres sammen med litt pisket kokoskrem.