vegansk pasta med gresskar oppskrift

Pasta med gresskar og rosenkål

Kremet høstpasta med varme smaker fra de amerikanske sørstatene. 

Rett som det er får jeg spørsmål om jeg legger ut all maten jeg lager på bloggen. Svaret er nei. For det første: jeg har syyyykt mange guilty pleasures som aldri skal vises fram til andre enn katten. For det andre så er det mye som rett og slett ikke blir bra, og det kan jeg jo ikke legge ut. Og det tredje, og det er det punktet som irriterer, er at det er mye mat det er vanskelig å få gode bilder av. Ikke bare gode engang, men anstendige. Noen ganger er det på grunn av dårlige lysforhold og det faktum at jeg har ødelagt blitzen min, noen ganger har jeg middagsgjester som sutrer over at de alltid må vente på fotograferingen, og noen ganger er det rett og slett lite fotogene retter kombinert med dårlig planlegging av meg som ødelegger. Maten smaker bra, supert kanskje til og med, men bildene ser bare triste ut. Jeg vil jo ikke skremme vekk folk fra bloggen heller.

Denne retten er den kategori 3. Da jeg så bildene på PCen etterpå ble det kanskje nevnt et par, tre ord du ikke skal si i kirken. Men retten smakte så sykt godt at jeg ble nødt å lage den igjen neste dag. For sikkerhets skyld fikk jeg hjelp av min gode venn Frode til å legge maten opp, sånn at ingenting skulle gå galt. Ja, han tok bildet også. Det er det dere ser øverst i bloggposten.

Og mine gode venner, hvis dere lover å ikke vise det til noen, så kan dere scrolle helt ned og se det originale bildet som jeg tok. Fordi i dag er dagen for selvironi! Men oppskriften først:

Ingredienser til fire porsjoner:

 • 1 lite flaskegresskar (evt 0,5 stort)
 • 2 dl usøtet soyamelk eller mandelmelk
 • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning
 • 200 g rosenkål
 • 3 ss olivenolje
 • Salt og pepper
 • 400 g pasta
 • 1 dl cashewnøtter
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts hvitløkpulver
 • 3-4 blad salvie som du gnir lett mellom fingrene

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell gresskaret og fjern kjernene. Skjær fruktkjøttet i biter og ha i en gryte. Hell på soyamelk og vann med grønnsaksbuljongterning og la det koke opp. Skru ned varmen litt og la bitene småkoke videre under lokk.

Skjær det harde stilkfestet av rosenkålene og del de i to. Fordel de utover stekebrettet, ha på olivenolje, salt og pepper og la de bake i cirka 15 minutter, til de begynner å få brune flekker. Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha nøttene i en foodprocessor og kjør til de er pulveriserte. Når gresskarbitene er kokt møre så har du alt fra gryten samt spisskummen, paprikapulver, løkpulver, hvitløkpulver og salvie i også, og kjører videre til en helt jevn saus. Smak til med salt og pepper. Vend sausen sammen med pastaen og ha i serveringsskåler, topp med ovnsbakt rosenkål.

GRESSKARPASTA: I all sin prakt.
GRESSKARPASTA: I all sin prakt.

FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

4 Comments

 1. Linn Haugland

  Hei! Denne retten er blitt vår nye favoritt, så enkel og fantastisk god! Kjempe sunn i tillegg. Tusen takk til deg Mari 🙂

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂 Så kjekt å høre Linn!! 🙂

 2. Katharina

  Hei 🙂
  Kan man fryse ned denne sausen?
  Har så lyst til å lage dette, men jeg er bare én person og å dele oppskriften på fire blir litt problematisk tror jeg 😛

  1. Mari Hult

   JEg antar det, men har aldri prøvd så kan ikke love noe 🙁

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *