vegansk indisk wrap oppskrif

Tandooriwraps

Flate pitabrød fylt med ovnsbakt blomkål med indisk krydder, hummus og salat. 

Det er en veldig dårlig skjult hemmelighet at jeg er glad i ovnsbakt blomkål. Hjemme går det helt på autopilot når middagen skal lages, jeg lager en panering med hvetemel, vann og litt krydder, ruller blomkålbukettene i og hiver i ovnen. Kjapt og enkelt. Siden vi kaller disse ovnsbakte blomkålbukettene for “tullingvinger” her i Stavanger, så har de blitt servert med mange typiske søramerikanske og litt meksikanske krydderblandinger, slik som gjerne kyllingvinger blir.

Denne retten ble til en dag jeg hadde glemt ut alle disse vanene mine, og kom hjem fra butikken med blomkål, tahini og noen flate pitabrød. Det ble tullingvinger med indiske krydderier, pakket inn i brød med hummus, salat og små tomater. Veldig godt – og  lett å variere! Ser for meg at du lett kan bytte hummusen med mangochutney for en søtere versjon, eventuelt kan du ha i en raita. Ved siden av kan du servere indisk ris, eller en tabbouleh fra litt lenger vest. Pitabrødene kan lett byttes ut med tykkere varianter eller hvetetortillas.

Tandooriblomkål1

Ingredienser til to porsjoner: 

 • 1 blomkål
 • 2,5 dl vann
 • 2,5 dl hvetemel
 • 2 dl vegansk naturell yoghurt eller creme fraiche
 • 4 pitabrød
 • 1 porsjon hummus – prøv gjerne en av disse variantene
 • Salat, tomat, agurk etter smak

Krydderblanding: 

 • 1,5 ts hvitløkspulver
 • 1 ts løkpulver
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ts malt koriander
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ts salt
 • 1 ts chilipulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Rør sammen krydderblandingen.

Skjær blomkålen i buketter – prøv å få de så like som mulig i størrelse. Rør sammen vann, mel og 4 teskjeer av krydderblandingen i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend de sammen med røren slik at alle blir godt dekket. Plasser de deretter utover stekebrettet.

Ha i ovnen og bak i 15 minutter. Mens de står i ovnen rører du sammen yoghurt eller creme fraiche med resten av krydderblandingen.

Ha ut brettet og hell røren over, snu litt på blomkålbukettene slik at alt blir jevnt dekket. Bak videre i 5-10 minutter til. Ha i pitabrødene de siste minuttene.

Servér blomkålbitene i pitabrød med hummus og salat.

Tandooriblomkål2

PSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

9 Comments

 1. Anja Bjørkavåg

  Hei! Får mye inspirasjon fra sidene dine. Ett spørsmål om blomkålen: blir den myk når du ovnsbaker den? Jeg har noe utfordringer med fordøyelse, og kan f.eks ikke spise rå blomkål da det blir for lite fordøyd. Liker blomkål og har funne ut at pure iallfall går greit.

  1. Mari Hult

   Den blir myk inni 🙂

 2. Mine ble ikke helt som de skulle (brukte brokkoli men det burde vel ikke ha noe å si…), skal det ikke være mer mel el mindre vann? Det rant bare av brokkolien og lå igjen som et stivnet lag på bakepapiret… Jeg hadde masse krydder i rømmen når jeg vendte det inn, det ble godt altså, men ikke akkurat panert i den graden du tydeligvis fikk til 😉

  1. Mari Hult

   Så merkelig :/ Pleier alltid bruke 50/50 med mel og væske når jeg panerer blomkål, og det går alltid veldig fint! Men er jo bare å røre inn mer mel om du ser det er for tynt 🙂

 3. Karoline

  Det ser jo så godt ut! Eg har et spørsmål angående pitabrødene, har du oppskrift på de? Ha en fin søndag 🙂

 4. Elisabeth

  Prøvde denne i går og kommer garantert til å gjenta, for dette var nydelig! Tusen takk for at du deler!

 5. NOM NOM! Lagde disse i dag, og de var fantastiske. Takk for oppskrift.

  1. Mari Hult

   Herlig! Takk for kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *