vegansk hawaiiburger oppskrift

Kikertburger Hawaii

Herlige veggisburgere med smak av sørligere breddegrader. 

Kikertburger er og blir en av mine middagsfavoritter. Jeg lager de vanligvis med typiske falafel-smaker (korinder, persille, spisskummen) eller med indiske krydder. Men i dag… i dag prøver jeg noe nytt! Her er det vestligere smaker med – mye vestligere, rett og slett så vestlige at det er rett før vi bikker over og det blir øst igjen. Ananas, paprikapulver, litt chili og gode grønnsaker gjør disse burgerne til en smaksuksess – og jeg lover at de blir ekstra gode med hjemmelaget barbecuesaus til.

Ingredienser til 4 porsjoner/8 burgere:

 • 4 dl tørka eller 2 bokser hermetiske kikerter
 • 1 gul løk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1 rød paprika
 • 1 gulrot
 • 2 ss matolje
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts spisskummen
 • 0,5 ts chilipulver
 • 2 ts salt
 • 1 kvast koriander
 • 1 dl hvetemel
 • 1 ananas
 • 8 burgerbrød
 • Grønn salat
 • Eventuelt barbecuesaus til servering

Framgangsmåte:

Bruker du tørka kikerter legger du de i bløt over natten (eller i minst åtte timer), og koker de deretter møre. Bruker du hermetiske siler du laken av kikertene og skyller de i kaldt vann.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk løk, finhakk hvitløk. Skjær paprika i små terninger, gulrot i tynne tinger.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i paprikapulver, spisskummen, chilipulver og salt og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett grønnsakene og stek videre i 4-5 minutter. Ha alt over på en tallerken og la det kjøle seg ned litt.

Ha kikertene i en foodprocessor sammen med koriander. Kjør til kikertene begynner å bli knuste. Ha i hvetemel og kjør videre til alt er blandet sammen (dette tar ikke lang tid). Ha over i en bolle. Legg kjøkkenpapir over tallerken med grønnsakene og press forsiktig ned slik at en del overflødig væske absorberes. Ha deretter grønnsakene over i bollen med kikertene. Jobb det hele raskt sammen med en sleiv. Blir deigen for løs har du i litt mer hvetemel. Del deigen i åtte emner og form 8 burgere av disse. Fordel utover stekebrettet. Sett i ovnen, stek i 15 minutter. Ta ut brettet, snu burgerne og stek i 10 minutter til.

Skrell ananas og skjær i åtte skiver. Mens burgerne steker steker du disse på høy varme i en stekepanne, det tar bare et par minutter på hver side.

Servér burgerne i burgerbrød med salat, ananas og eventuelt litt barbecuesaus på toppen.

Hawaiiburger1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BURGERE FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *