

Søtpotettaco med coleslaw
Hverdagstaco!
Det meksikanske kjøkkenet har utrolig mye godt å by på. I dag er det krydra søtpotet og sorte bønner som står på menyen, servert i tacoskjell med en enkel hjemmelaget coleslaw.
Vil du kjøre det opp litt mer kan du legge til en hjemmelaget tacosaus, litt guacamole og kanskje meksikansk ris?
Ingredienser:
- 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske sorte bønner
- 1 søtpotet
- 1 ss olivenolje
- Salt og pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts chilipulver
- 0,5 ts løkpulver
- 0,5 ts hvitløkpulver
- Tacoskjell eller hvetetortillas
Coleslaw:
- 1 liten hodekål
- 2 gulrøtter
- 1 liten bunt koriander
- 1 lime
- 2 ss agavesirup eller lønnesirup
- 1 ts spisskummen
- 1 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
Framgangsmåte:
Start med å gjøre klar bønnene. Bruker du tørka så legger du de i vann i et par timer, for deretter å koke de møre i nytt vann. Bruker du hermetiske er det bare å helle av laken og å skylle bønnene i litt kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger (lengder på cirka en halv centimeter). Fordel de utover stekebrettet, ha på olivenolje, salt. pepper, paprikapulver, spisskummen, chilipulver, løkpulver og hvitløkpulver. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Ha bønnene i de siste ti minuttene, og vend litt på det hele slik at alt dekkes av krydderet. De aller siste minuttene har du også i tacoskjell eller hvetetortillas.
Lag coleslaw mens søtpotetene er i ovnen .
Coleslaw:
Snitt hodekål i tynne strimler. Grovriv gulrøttene på et rivjern. Grovhakk koriander. Ha kål, gulrøtter og koriander i en bolle. Press i limesaften og rør inn sirup, spisskummen og eddik.
Server tacoskjellene/hvetetortillasene med søtpotet, bønner og coleslaw på toppen.
