

Rødbetehummus
Hils på stolt hummus i hot pink!
“Nå har hun tatt seg godt til rette i Photoshop”, tenker du sikkert.
Men denne hummusen – den blir helt syk på fargen! Perfekt om du skal lage noen for folk som lett lar seg imponere. Hemmeligheten er jo rødbeten, som må være den mest fargesterke rødgrønnsaken ever. Her har vi den i en ganske ordinær hummus, og da blir det mer smakfullt og ikke minst mer rosa. Og HVEM liker vel ikke mer rosa? Jeg mener smak! Nei, jeg mener rosa.

Ingredienser til en stor skål:
- 2 dl tørka kikerter eller innholdet fra 1 boks
- 2 rødbeter
- 2 ss tahini
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,5 sitron
- 0,5 ts spisskummen
- 1 ts salt
- Olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Gjør klar kikertene først. Bruker du tørka må de ligge i bløt i 8 timer og deretter kokes møre (ha gjerne litt natron i kokevannet, da går det kjappere). Bruker du hermetiske så siler du av laken og skyller kikertene i kaldt vann.
Skrell rødbetene og skjær de i terninger. Kok de møre i godt med vann.
Ha rødbeter, kikerter, tahini, hvitløk, sitronsaft, spisskummen og salt i en food processor og kjør til du har en helt jevn puré. Spe eventuelt med litt vann om det blir for tykt.
Ha over på en tallerken og ha litt olivenolje på toppen.

Hei. Dette så jo godt ut. Trenger en avklaring på oppskriften. Det står skrell søtpoteter og del de i terninger, men søtpotet står ikke i ingredienslisten. Skal det stå rødbet kanskje? Eller inneholder denne begge deler?
haha det er en tabbe. takk. fikser!