

Lettvint linsegryte
Raskt, sunt, rimelig… og veldig godt!
Linsegryter og linsestuinger er jo selve symbolet på stereotypisk veganmat, så opprøreren i meg kastet meg selvsagt ikke på denne bølgen da jeg først begynte med veganmat. Å spise linsegryte satt jeg i samme bås som å gå i fillete klær og ha dreads. Vel, kan Rihanna gå med dreads kan jeg ta meg sammen, vokse opp, og innse at linsegryter faktisk er sykt nice. Denne oppskriften er veldig enkel egentlig, masse grønnsaker, linser, vann og urter kokes sammen og serveres ila en halvtime. Kjører du på med ris eller potetstappe i tillegg (please velg potetstappe) så får du deg rett og slett et skikkelig godt måltid.
Ingredienser:
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rødløk
- 1 fennikel
- 2 søtpoteter
- 1 persillerot
- 3 gulrøtter
- 2 ss olivenolje
- 200 g tørka linser
- 1 l vann med grønnsaksbuljongterning
- 1 kvast bladpersille
- 1 kvast oregano
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk og rødløk. Skjær det hvite på fennikelen i terninger. Skrell søtpoteter og persillerot, skjær i terninger. Skrell gulrøttene og skjær i ringer.
Varm opp olivenolje til medium/høy varme i en gryte, fres løk og hvitløk i et par minutter. Tilsett grønnsakene og linsene og rør alt sammen. Hell på vann med grønnsaksbuljongterning og la det hele koke opp.
Grovhakk persille og oregano og rør inn. La gryten småkoke til linsene er møre, smak til med salt og pepper.
Smaker godt som den er, eventuelt kan du servere med søtpotetstappe eller en potetstappe med smak av Middelhavet.