

Fylte squash med smak av Mexico
Sunn og god klisje.
Jeg har hørt veggisbloggere love på tro og ære at det ikke skal komme fylte grønnsaker på bloggen deres. Det er jo DEN veggisklisjeen!
Men klisjeer er jo ikke ensbetydende med dårlig, tenker jeg, se f.eks på lovlig blond-filmene! Jeg har bestemt meg for å gi disse berykta grønnsakene noen sjanser, og her er en variant jeg ble veldig godt fornøyd med selv – squash med bønner, paprika, mais og masse som smaker taco. Hverdagstaco!
Ingredienser:
- 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske sorte bønner
- 2 grønne squash
- 1 boks mais
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 1 rød paprika
- 2 ss matolje
- 0,5 ts spisskummen
- 0,5 ts oregano
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
Framgangsmåte:
Start med å gjøre klar bønnene. Bruker du tørka så legger du de i vann i et par timer, for deretter å koke de møre i nytt vann. Bruker du hermetiske er det bare å helle av laken og å skylle bønnene i litt kaldt vann.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og gni den inn med litt olje.
Skjær squashene i to på langs, grav ut litt av innmaten, men pass på at du har igjen minst en halv centimeter av tykkelsen på squashen. Grovhakk denne innmaten.
Sil laken av maisen. Finhakk hvitløk og sjalottløk, skjær paprika i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i hvitløk, sjalottløk, spisskummen, oregano og paprikapulver og la det surre i 2-3 minutter. Tilsett paprika, squash-innmat og salt og la det surre i et par minutter til. Rør inn bønnene og maisen. Fordel blandingen i de uthulla squashene, ha de i den ildfaste formen og bak i cirka 30 minutter. Servér rykende varme, gjerne sammen med ris, guacamole og melkefri rømme.
