

Pasta Arrabiata
Lei av å kjøpe pastasaus på glass? Her har du en super oppskrift på småspicy tomatsaus som blir god hver eneste gang.
Hjemmelagde sauser er og blir best. Her bruker vi masse ferske tomater som vi baker i ovn for å få mest mulig smak ut av de. VI har også i hvitløk, chili, olivenolje og masse fersk basilikum, slik at denne relativt enkle retten faktisk blir en fest for smakssansene. Bruker du ikke all sausen med en gang så holder den seg fint noen dager i kjøleskapet om du oppbevarer den i lukket glass.
Ingredienser til 4 porsjoner:
- 1 kg tomater
- 2 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts salt
- Litt pepper
- 2 ss olivenolje
- 400 g pasta
- 1 bunt basilikum
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form. Skjær tomatene i to og fordel de utover i formen. Finhakk hvitløk og chili og ha over tomatene. Ha også på oregano, timian, salt, pepper og olivenolje og vend alt godt sammen. Sett inn i ovnen og bak i 20 minutter.
Mens tomatene bakes koker du pasta etter anvisning på pakken.
Når tomatene er ferdige har du de i en food processor, tilsett også basilikum, balsamicoeddik og sukker. Kjør til du har en helt jevn saus. Vend sammen med pastaen og servér!

Er det mulig å bruke stavmikser om man ikke har en food processor?
Jepp – bare pass på at du ikke brenner deg!!