vegansk maissuppe corn chowder oppskrift

Tykk og spicy maissuppe

Nydelig på kalde høstkvelder.

Jeg er blitt veldig glad i tykke, varmende og småspicy supper, kanskje spesielt nå når det begynner å bli kaldere i været. Denne varianten er veldig lettvint – noen bokser mais, litt krydder, kokosmelk og noen friske urter, alt i en blender, og svjooooosj – suppe! Jeg lager den veldig tykk her, nesten som en gryterett, liker du en tynnere variant kjører du den ekstra lenge i blenderen og sper på med litt grønnsakskraft.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 3 “vanlige” bokser mais – evt 2 litt større
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 boks kokosmelk
  • 1-2 ss sriracha (eller annen chilisaus. mindre hvis du ikke liker det så spicy)
  • Et par kvaster basilikum
  • Eventuelt litt pepper

Framgangsmåte: 

Sil laken av maisen. Finhakk hvitløk.

Varm opp oljen til høy varme i en gryte. Ha i mais og stek til de begynner å bli gylne og “popper” litt. Rør inn salt. Ta ut cirka en fjerdedel av maisen og spar til garnityr.

Rør inn hvitløk og paprikapulver, la det steke i ett lite minutt til, hell deretter på kokosmelk og sriracha og la det hele koke opp. La det småkoke i noen minutter, ha det deretter over i en blender eller foodprocessor sammen med basilikumen og kjør til du har en jevn suppe. Smak eventuelt til med litt mer salt samt pepper.

Ha over i suppeskåler, topp med resten av maisen. Servér!

Maissuppe1

FLERE VEGANSKE SUPPEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. For en god og spicy maissuppe:)) og du lager så mye spennende mat!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det!!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *