vegansk sjokolademousse oppskrift

Fornuftig sjokoladedessert

Rett og slett en (nesten) sunn dessert! Denne fyldige sjokoladekremen med friske bær er et supert alternativ både til hverdags og fest. 

Jeg lagde denne desserten litt på sparket da jeg hadde kjøkkentjeneste/gjestespill hos N.B. Sørensen i Stavanger. Vi slet litt med å få fatt i råvarene til den desserten vi egentlig skulle lage, men tenkte fort og ordnet opp. Basen her er silketofu, som er veldig proteinrikt. I tofuen har vi litt sjokolade og bittelitt søtning, og så serverer vi det hele med masse friske bær. Veldig godt!

Desserten passer fint om du skal ha mange gjester og vil gjøre klar desserten på forhånd – sjokoladekremen holder nemlig fasongen veldig fint om du legger den opp før gjestene kommer, så lemper du på bærene ved servering.

Så godt som sunn dessert

Ingredienser til seks porsjoner: 

 • 300 g melkefri sjokolade (jeg pleier å bruke Coop eller Odense sine)
 • Ca 300 g silketofu
 • 2 ss lønnesirup eller annen søtning
 • 3-4-5 ss soyamelk eller annen vegetabilsk melk
 • Friske bær og mynte

Framgangsmåte: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Ha silketofu, sirup og 3 ss melk i en foodprocessor og kjør til du har en helt jevn krem. Dette kan ta litt tid. Hell i sjokoladen og kjør videre til alt er jevnt, spe eventuelt med litt mer melk om det blir for tykt. Smak eventuelt til med litt ekstra søtning.

Anrett i serveringsskåler. Topp med friske bær.

Så godt som sunn dessert2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE DESSERTER FINNER DU HER. 

2 Comments

 1. Hvor kjøper du silken tofu? Synes det er vanskelig å finne økologisk

  1. Mari Hult

   Helt enig! Jeg synes det er totalt overpriset i vanlige dagligvarebutikker. Ofte billigere og større pakker på internasjonale matvarebutikker. Ellers så må jeg innrømme at jeg bestiller fra iHerb i blant. De har økologisk, og lave priser. Prøver å roe meg litt ned med internetthandelen, men iHerb kommer jeg ikke utenom dessverre.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *