veganske polentafries oppskrift

Polentafries

Sprø på utsiden, saftige inni og med en nydelig smak av hvitløk og pepper – disse kan du servere både som burgertilbehør eller som de er med en god dipp til. 

Jeg er virkelig glad i alt som er sprøstekt (eller sprøbakt i dette tilfellet) og som kan dippes. Er ikke en mer komplisert person enn som så.

Her har jeg laget herlige polentastaver som får seg en runde i ovnen, disse fungerer som middagstilbehør, tapas, på en buffét eller bare med en god skål aioli. Du bestemmer!

polentafries1

Ingredienser: 

  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1,5 dl polentamel
  • 2 ss olivenolje
  • Havsalt
  • Litt olje til pensling (raps- eller solsikkeolje fungerer bra, eventuelt mer olivenolje)
  • 1 ts pepper
  • 1 ts hvitløkspulver

Framgangsmåte: 
Kle en liten form med bakepapir. 15*15 centimeter er en grei størrelse.Kok opp grønnsakskraft og næringsgjær i en gryte.

Skru ned temperaturen til medium slik at det fortsatt koker, men ikke fosskoker. Hell i litt og litt polenta mens du visper godt. Fortsett å visp til alt er i, la det deretter småkoke mens du visper i fem minutter. Rør inn olivenolje og smak til med salt.

Hell polentaen over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett inn i kjøleskapet og la den avkjøles til den er helt stiv, dette tar minst en time. Lager du polentafries en dag i forveien så kan du gjøre klart alt fram til nå.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og pensle eller gni det inn med litt olje.

Skjær polentaen i staver med lengder på cirka 7 cm, tenk litt tykke pommes frites. Fordel utover stekebrettet, pass på å ha litt avstand mellom stavene. Dryss på pepper og hvitløkspulver. Bak i ovnen i 15 minutter, ha ut brettet og snu på stavene. Bak i cirka 15 minutter til, til polentaen er sprø i kantene (pass bare på at den ikke brenner seg).

Servér rykende varme, gjerne med en god dipp.

polentafries2

FLERE OPPSKRIFTER MED POLENTA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *