vegetarbloggen søtpotetfries oppskrift

Spicy søtpotetfries

Sprø, spicy og supergode søtpotetfries som kan serveres til burritos, burgere eller bare med en god aioli. 

Det er rett før de smaker litt jul, disse søtpotetfriesene. Smakskombinasjonen stammer egentlig fra Karibien – og er super når du vil, vel, spice up your life littegrann.

spicy søtpotetfries1

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 2 ss rapsolje (evt annen matolje)
  • 2 ss maisstivelse
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts timian
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts allehånde
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • Evt litt koriander til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og skjær de i lange staver. Ha de i en plastpose, tilsett olje, maisstivelse, paprikapulver, spisskummen, timian, kanel, chilipulver, allehånde, salt og pepper. Lukk igjen og rist skikkelig godt.

Plukk ut søtpotetstavene og fordel de på stekebrettet. Ha litt avstand mellom de. Det er viktig du ikke får med deg for mye av maisstivelseblandingen over på brettet, så rist gjerne av søtpotetene før du legger de på brettet.

Sett i ovnen, stek i 10-15 minutter. Ta ut brettet, snu søtpotetstavene, stek deretter i 5-10 minutter til (pass på så de ikke brenner seg).

Server rykende varme, gjerne med litt koriander til.

spicy søtpotetfries2

FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Ej, de ser gode ud! Dem vil jeg prøve i weekenden 🙂

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Håper du blir fornøyd!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *