vegansk hummus italiensk oppskrift

Italiensk hummus

Hummus med hvite bønner, soltørka tomat og basilikum – supergod med focaccia og på crostini!

Jeg er utrolig glad i hummus, og lager det stadig i nye varianter. Her bruker jeg hvite bønner istedenfor kikerter, og har i soltørka tomater og basilikum for en god italiensk smak på det hele. Kjempegodt!

Ingredienser: 

  • 1 boks hvite bønner
  • 5-6 soltørka tomater (de som allerede er bløtlagt og i olje er bra, eventuelt kan du bløtlegge de selv)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3-4 ss tahini
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts spisskummen
  • 1 kvast basilikum
  • 3-4 ss vann
  • 0,5 sitron
  • 2 ss olivenolje til servering

Framgangsmåte: 

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en food processor med soltørka tomater, hvitløk, tahini, salt, spisskummen, basilikum og vann. Press i sitronsaften.

Kjør til du har en helt jevn masse – spe med litt mer vann om det blir for fast. Smak eventuelt til med litt mer salt, hvitløk eller sitronsaft.

Ha over på en tallerken – jeg pleier å bruke baksiden av en skje for å fordele det fint utover. Topp med olivenolje og eventuelt litt mer basilikum.

Hummus med soltørka tomat1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ HUMMUS FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *