

Italiensk hummus
Hummus med hvite bønner, soltørka tomat og basilikum – supergod med focaccia og på crostini!
Jeg er utrolig glad i hummus, og lager det stadig i nye varianter. Her bruker jeg hvite bønner istedenfor kikerter, og har i soltørka tomater og basilikum for en god italiensk smak på det hele. Kjempegodt!
Ingredienser:
- 1 boks hvite bønner
- 5-6 soltørka tomater (de som allerede er bløtlagt og i olje er bra, eventuelt kan du bløtlegge de selv)
- 1 kinesisk hvitløk
- 3-4 ss tahini
- 1 ts salt
- 0,5 ts spisskummen
- 1 kvast basilikum
- 3-4 ss vann
- 0,5 sitron
- 2 ss olivenolje til servering
Framgangsmåte:
Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Ha de i en food processor med soltørka tomater, hvitløk, tahini, salt, spisskummen, basilikum og vann. Press i sitronsaften.
Kjør til du har en helt jevn masse – spe med litt mer vann om det blir for fast. Smak eventuelt til med litt mer salt, hvitløk eller sitronsaft.
Ha over på en tallerken – jeg pleier å bruke baksiden av en skje for å fordele det fint utover. Topp med olivenolje og eventuelt litt mer basilikum.
