

BBQ-blomkålvinger
Veganernes svar på kyllingvinger er rett og slett supergode.
Tullingvinger, blomkålvinger eller bare ovnsbakt blomkål… kjært barn med mange navn, rett og slett. Men om du ikke har fått det med deg: Ovnsbakt blomkål er en ny favoritt hos veggiser i hele verden, og det er bare å sette igang! I denne varianten bruker vi bbq-saus og sriracha for å gi blomkålen masse smak uten å måtte ha så mange ingredienser med.
Prøv gjerne også:

Ingredienser til to porsjoner:
- 1 blomkål
- 2,5 dl usøtet plantemelk (soya, mandel, ris, havre etc)
- 2,5 dl hvetemel
- 1,5 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ts paprikapulver
- Salt og pepper
- 2 ss sriracha (kan sløyfes eller erstattes av annen chilisaus)
- 2 dl bbq-saus (gjerne hjemmelaget)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær blomkålen i buketter – prøv å få de så like som mulig i størrelse. Rør sammen melk, mel, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, salt, pepper og sriracha i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend de sammen med røren slik at alle blir godt dekket. Plasser de deretter utover stekebrettet.
Ha i ovnen og bak i 15 minutter. Ha ut brettet og hell bbq-sausen over, snu litt på blomkålbukettene slik at alt blir jevnt dekket. Bak videre i 5-10 minutter til.
Servér blomkålvingene rykende varme!

Genial oppskrift :)uten de ekle kyllingbeina!
Tusen takk for det 🙂 🙂 🙂
Hva passer til disse?
Stekte poteter, en god salat, kokt ris 🙂 Eller coleslaw kanskje?
Vurderer om de har en sterk blomkålsmak? Personen jeg vil lage den for liker ikke smaken av blomkål, men ELSKER BBQ saus.
De smaker jo litt blomkål, men ikke så mye, og mye rundere enn vanlig. Vanskelig å forklare. Men mye av blomkålsmaken forsvinner.
Hvordan melker man hvitløkspulver ?
Hahaha point taken. Retter opp nå!
Fant ut at melet ikke var en del av fremgangsmåten Var det meningen? Hvor skal melet inn?
oi, tabbe! Har rettet det nå, takk for kommentar 🙂 Det skal altså inn med melken og krydderet.