veganske blomkålvinger oppskrift

BBQ-blomkålvinger

Veganernes svar på kyllingvinger er rett og slett supergode. 

Tullingvinger, blomkålvinger eller bare ovnsbakt blomkål… kjært barn med mange navn, rett og slett. Men om du ikke har fått det med deg: Ovnsbakt blomkål er en ny favoritt hos veggiser i hele verden, og det er bare å sette igang! I denne varianten bruker vi bbq-saus og sriracha for å gi blomkålen masse smak uten å måtte ha så mange ingredienser med.

Prøv gjerne også:

Bakt blomkål i kinesisk saus

General Tso’s blomkål

Blomkål “Manchurian”

Spicy blomkålvinger

veganske blomkålvinger oppskrift

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 2,5 dl usøtet plantemelk (soya, mandel, ris, havre etc)
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver
  • Salt og pepper
  • 2 ss sriracha (kan sløyfes eller erstattes av annen chilisaus)
  • 2 dl bbq-saus (gjerne hjemmelaget)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær blomkålen i buketter – prøv å få de så like som mulig i størrelse. Rør sammen melk, mel, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver, salt, pepper og sriracha i en bolle. Ha i blomkålbukettene og vend de sammen med røren slik at alle blir godt dekket. Plasser de deretter utover stekebrettet.

Ha i ovnen og bak i 15 minutter. Ha ut brettet og hell bbq-sausen over, snu litt på blomkålbukettene slik at alt blir jevnt dekket. Bak videre i 5-10 minutter til.

Servér blomkålvingene rykende varme!

bbq blomkål1

10 Comments

  1. Genial oppskrift :)uten de ekle kyllingbeina!

    1. Mari Hult

      Tusen takk for det 🙂 🙂 🙂

  2. Frøya Homlong

    Hva passer til disse?

    1. Mari Hult

      Stekte poteter, en god salat, kokt ris 🙂 Eller coleslaw kanskje?

  3. Vurderer om de har en sterk blomkålsmak? Personen jeg vil lage den for liker ikke smaken av blomkål, men ELSKER BBQ saus.

    1. Mari Hult

      De smaker jo litt blomkål, men ikke så mye, og mye rundere enn vanlig. Vanskelig å forklare. Men mye av blomkålsmaken forsvinner.

  4. Victoria

    Hvordan melker man hvitløkspulver ?

    1. Mari Hult

      Hahaha point taken. Retter opp nå!

  5. Fant ut at melet ikke var en del av fremgangsmåten Var det meningen? Hvor skal melet inn?

    1. Mari Hult

      oi, tabbe! Har rettet det nå, takk for kommentar 🙂 Det skal altså inn med melken og krydderet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *