vegansk tapas marinert sopp oppskrift

Marinert sopp

Herlig tapas med sopp, timian og kanel. 

Mine to favorittmenn var nettopp i Barcelona, og denne gangen hadde jeg ikke sjanse til å være med. Et eller annet i meg følte veldig for å vise at også jeg mestrer den maten de er så glad i der nede i sør, så da de kom hjem inviterte jeg på middag bestående av ulike tapasretter. Her er en av de, noe så enkelt som marinert sopp. Retten er veldig, veldig god, og passer også supert som middagstilbehør.

Ingredienser:

  • 200 g aromasopp 
  • 5 dl vann
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 2 laurbærblad
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • Noen kvaster timian
  • 2 ss lønnesirup
  • Olivenolje

Framgangsmåte:

Børst eventuell jord av soppen. Kok opp vann, eddik, laurbærblad, kanel, salt, litt timian og lønnesirup i en gryte. Ha i soppen og la den småkoke i 10-15 minutter. Prøv å dytte soppene litt ned slik at de dekkes av væske (det er ikke lett, de spretter opp igjen, men om du får dyttet de litt ned er det større sjanse for at de kokes skikkelig). Avkjøl noe. Ha deretter alt over i en beholder og sett i kjøleskapet over natten. Ha litt olivenolje over ved servering, og eventuelt litt mer timian.

Marinert sopp1

FLERE VEGANSKE TAPASOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *