vegansk pakora oppskrift

Pakora med mangodip

Indisk grønnsakssnacks som du lett lager selv!

Pakora med en god saus til er alltid min favoritt å bestille på indiske restauranter! De friterte grønnsaksbitene er alltid så gode. Heldigvis går det an å lage de hjemme også uten frityrkoker, bare følg et par enkle regler for fritering. Bytt gjerne ut grønnsakene med de du har liggende i skuffen.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 0,5 rød chili
  • 250 g kikertmel
  • 50 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts karripulver
  • 0,5 sitron
  • 3-4 dl vann
  • 1 brokkoli
  • 0,5 grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 myntekvast
  • Olje til fritering

Mangodip:

  • 1 mango
  • 0,5 rød chili
  • 0,5 sitron
  • 1 kvast mynte
  • 2 dl vegansk fraiche eller soyayoghurt naturell

Framgangsmåte:

Finhakk chilien. Bland den sammen med kikertmel, hvetemel, salt og karripulver i en bolle, press i sitronsaften. Hell i litt og litt vann mens du rører, du skal ha en veldig tyktflytende røre, så ikke ha i for mye.

Del brokkolien i små buketter. Skjær squash i terninger og del aspargesbønnene i 3-4 biter hver. Finhakk mynten. Ha brokkoli, squash, aspargesbønner og mynte i en bolle og rør sammen.

Pakora1

Varm opp olje til medium/høy varme i en tykkbunnet kjele som du har lokk tilgjengelig til (lokket har vi klar i tilfelle det begynner å boble voldsomt eller tar fyr – noe som ikke har skjedd meg til nå men det er viktig å være føre var når vi jobber med kokende olje). Du trenger minst 4-5 cm olje i gryten. Oljen skal være cirka 180 grader varm. Når du tror oljen er varm nok er det greit å dryppe en teskje med røre oppi. Hvis den “freser” og ikke synker til bunns så er oljen klar til steking,

Stek først en prøvepakora. Ta en spiseskje med grønnsaksblanding og dypp i røren. Ha den deretter i oljen og friter til den er gyllen, det tar 2-3 minutter.

Pakora2

Juster eventuelt med mer salt eller karri for smak, og rør inn litt mer kikermel om den ikke er tykk nok.

Gjenta med alle grønnsakene. Legg de nystekte pakoraene på kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle slik at overflødig fett renner av. 

Pakora3

Servér sammen med mangodipp (oppskrift under).

Mangodipp:

Skjær mango i små terninger, finhakk chili. Ha i en bolle, riv i sitronskallet og press i sitronsaften. Grovhakk mynten og ha i. Rør til slutt inn fraiche eller yoghurt.

pakora4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *