vegansk risgryte oppskrift

Meksikansk risgryte

Herlig og rask meksikansk rett med bønner, mais, chili, koriander og lime. 

Dette er en supertgod hverdagsmiddag som den er, server gjerne med litt vegansk rømme og kanskje tortillachips. Skal du være veldig fin på det kan du bruke risen som tilbehør til for eksempel burritos og fajitas.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 3 dl ferdig kokte sorte bønner (enten fra én boks eller 1,5 dl som du bløtlegger og koker)
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 3 dl ris
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts oregano
  • 2 ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 boks hakka tomater
  • 1 boks mais
  • 1 lime
  • Frisk koriander

Framgangsmåte: 

Gjør klar bønnene først. Er de tørka må de bløtlegges og kokes møre, bløtlegg i minst 4-5 timer og kok i cirka en halvtime (det kommer litt an på størrelsen her). Bruker du hermetiske så er det bare å helle laken av boksen og skylle bønnene.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Skyll risen i kaldt vann.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i chilipulver og spisskummen og fres det i et lite minutt. Ha deretter i sjalottløk, hvitløk, paprika, oregano og salt og la det hele surre i noen minutter til. Rør inn ris , vann og tomater og la det hele koke opp. Ha på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til risen er mør. Rør av og til slik at den ikke brenner seg, spe eventuelt med litt mer vann om det blir nødvendig. Sil laken av maisen, rør mais og bønner inn i gryten den siste delen av koketiden.

Skjær lime i båter og grovhakk koriander.

Server den ferdige risen med limebåter, dryss korianderen over.

Tips: Tortillachips er også godt til.

Meksikansk risgryte1

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

15 Comments

  1. Benedicte

    Jeg laget dette i dag, og det var helt herlig med noe godt og varmende. Veldig lett og raskt å lage, så dette skal absolutt lages igjen! 😀

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 🙂

  2. Veldig god med foccaciabrød!

    1. Mari Hult

      Hurra 🙂 Takk for tips!

  3. Margrethe

    Jeg laget denne i går! Veldig veldig god! Men kjørte på med med mer chilli enn i oppskriften 🙂

    1. Mari Hult

      Så koselig 🙂 🙂 Og ikke overrasket over chilien haha! Kjekt det var bra 🙂

  4. Hei. Denne ser veldig god ut og planlegger å servere den i et større selskap, men kan den fryses?

    1. Mari Hult

      Aldri prøvd :/

  5. På under ei uke har jeg prøvd linegryta og greske kjøttboller som var fantastisk!:) i dag skal jeg prøve denne, gleder meg!:)

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Tusen takk 🙂 Håper den smaker 🙂

  6. Elisabeth hegland

    Kan man bruke kikerter isteden for bønner?

    1. Mari Hult

      Jepp, det går bra 🙂

    2. Mari Hult

      Yes, det går fint 🙂

  7. Hei, du har ikke mulighet til å gi en nærings oversikt pr.100g på denne siden? 🙂
    Mange fine oppskrifter, men sliter alltid med å finne ut hvor mye retter innholder av ulike næringskilder og kalorier !

    1. Mari Hult

      Hei! Anbefaler denne: http://www.matvaretabellen.no/

Leave a Reply to Benedicte Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *